Obrazovanje

Više od 1.500 školaraca u Pirotu upoznaće univerzum u Mobilnom planetarijumu

U okviru projekta reforme prihoda na imovinu, a na osnovu glasova poreskih obveznika u okviru participativnog budžetiranja, u Pirotu će narednih dana više od 1.500 mališana moći da upozna tajne univerzuma zahvaljujući Mobilnom planetarijumu, koji je stacioniran u fiskulturnoj sali OŠ “Vuk Karadžić”. Osim ovog projekta, zahvaljujući boljoj naplati poreza na imovinu obezbeđen je novac i za izgradnju trga u selu Trnjana a već je realizovan projekat dogradnje vrtića Neven. 

Pomoćnik gradonačelnika Goran Popović kazao je da je zahvaljujući ovom projektu obezbeđen novac za dogradnju vrtića Lane, a do kraja godine u selu Trnjana uradiće se i jedan trg-kazao je Popović.

Gradonačelnik Vasić se zahvalio svim građanima koji redovno plaćaju porez na imovinu. Po njegovim rečima, projekat participativnog budžetiranja u Pirotu realizuje već pet godina.

-Zahvaljujem se građanima na redovnom izmirivanju poreza na imovinu jer se na taj način finansiraju važni infrastrukturni radovi, asfaltiranje ulica i mnogo drugih investicija. Mi želimo da ih pozovem i da nam daju predloge. Jedan od predloga koje su građani dali jeste bolja vidljivost edukacije, a to je takozvani Mobilni planetarijum, odnosno sferni bioskop koji na najbolji mogući način prikazuje našu galaksiju. Prošle godine smo realizovali još jedan projekat na inicijativu građana, a to je proširenje vrtića Bambi, a sada ćemo u Trnjani urediti prostor u centru sela-kazao je Vasić.

Aleksandar Grunbauer, predstavnik Projekta reforme poreza na imovinu kazao je da je ideja da lokalne samouprave imaju više sredstava kako bi mogle da stvore što je moguće bolje uslove za život građana, i to ne kroz povećane poreskih stopa, već kroz povećanje obuhvata-kazao je Grunbauer.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker