Gradska hronika

Video-konferencija sa školama iz Italije i Turske

Danas su u OŠ”Sveti Sava” učenici šestog razreda odeljenja VI4 imali prvu video konferenciju sa školama iz Italije i Turske sa kojima realizuju zajedničke projekte u okviru međunarodne saradnje preko eTwinning zajednice.

eTwinning je internet portal koji povezuje zaposlene i učenike u školskim i predškolskim ustanovama širom Evrope sa ciljem da im omogući da zajednički osmišljavaju i sprovode projekte, razmenjuju ideje i primere dobre prakse, povezuju učenike i obogaćuju nastavu. eTwinning portal promoviše saradnju škola u Evropi i šire putem upotrebe informaciono-komunikacionih tehnologija, pružajući pri tome pomoć, podršku i gotove alate. Korišćenje portala je besplatno i bezbedno.

1415727_10204728287038510_503564216_n

Na prvoj online konferenciji, učenici su se zvanično upoznali i razgovarali o temama koje su im zajedničke (muzika, sport, škola). Sledeća video konferencija će biti održana januara, kada će učenici razmeniti iskustva o realizovanim akcijama u okviru projekata. U pitanju su volonterske akcije u kojima brinemo o drugima ali i planeti zemlji. Projekti se realizuju na časovima odeljenjskog starešine. Video konferencija je održana na engleskom jeziku. Autor projekata i medijator video konferencije-nastavnica engleskog, Bojana Manić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker