Obrazovanje

VELIKO PRIZNANJE! Škola „8. septembar“ je izabrana, od strane Ministarstva prosvete i Saveta Evrope, za mentor školu u projektu „Kvalitetno obrazovanje za sve“.

Škola „8. septembar“ je izabrana, od strane MPNTR i Saveta Evrope, za mentor školu u projektu „Kvalitetno obrazovanje za sve“.
Otvorena za nove ideje i inovacije, škola je u projekat ušla 2019. god. sa ciljem da podigne kvalitet obrazovanja razvijanjem demokratske kulture u školi.Imajući na umu da je građanska misija svake škole da priprema mlade ljude da postanu odgovorni građani koji aktivno učestvuju u društvu koje se brzo razvija, a u kojem živimo, škola je temeljno radila na eliminisanju nasilja,diskriminacije, razvoju tolerancije i razumevanja, saradnje, kritičkog razmišljanja, stavova, znanja, veština i ponašanja na dobrobit svih obuhvaćenih obrazovnim procesom, saopštila je ova škola.


Srećni smo što smo deo priče koja vodi obrazovanje za demokratiju i što ćemo kao mentor škola pružati podršku školama iz svoje Školske uprave na širenju ideje da je obrazovanje temelj svake demokratije i da je važno u kakvom će društvu živeti sutra naša deca. Kako je cilj održivost, plan je da na kraju programa 2026.god. škola „8. septembar“ postane centar izuzetnosti za svoju Školsku upravu za temu obrazovanja za demokratsku kulturu, poručila je direktorka škole Olgica Najdanović.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker