Gradska hronika

Veliko priznanje budućim pirotskim vaspitačima

Studenti Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Pirotu osvojili su prestižno priznanje pobednika na Višijadi koja je nedavno održana u Bugarskoj. Đaci pirotske škole – budući vaspitači, na Višijadi “potukli” su konkurenciju jedinstvenom video igricom, koju su napravili uz pomoć profesora programiranja Aleksandra Spasića. Direktorka škole kazala je da je reč o velikom priznanju za uspešan rad škole koja ove godine upisuje 99. generaciju studenata.

-Ponosni smo i na profesore i studente. Iza nas je dugogodišnja tradicija, a ispred nas je taj strukovni master za koji smo konkurisali a koji je predviđen novim Zakonom o visokom obrazovanju. Mi se trudimo da pratimo savremene tokove vaspitanja te su shodno tome naše intencije što savremeniji metodi-kazala je direktorka Popović.

Profesor Spasić kazao je da je ideja rada bila da se napravi video igrica i da se kroz igranje sa detetom koje ima smetnje u razvoju proba savladavanje određenih vaspitnih sadržaja koji se standardno radi sa decom redovne populacije. 

-Probano je tokom praktične nastave i rezultati su bili dobri. Rezultati svega toga su prezentovani i na Višijadi. Budućnost, kada je o daljem razvoju reč, jeste priprema verzije za mobilne platforme, tablete i pametne telefone-kazao je profesor Spasić i dodao da je na Višijadi učestvovalo 1.200 studenata iz stotinak strukovnih škola, među kojima su i informatičke i tehničke škole, što priznanju daje posebnu specifičnu težinu.

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker