Obrazovanje

Veliko interesovanje za upis u Muzičku školu u Pirotu

Ove godine interesovanje učenika za upis u prvi razred Osnovne muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” u Pirotu bilo je izuzetno. Direktorka Škole, Marija Mijalković, kaže da su se ove godine prjavila 104 učenika za polaganje prijemnog ispita, a izašlo je 98, što je više nego prošle godine.

U centralnoj Školi u Pirotu 51 učenik je polagao prijemni, a biće primljena 24 učenika. U Dimitrovgradu 18 učenika je položilo prijemni, a upisaće se 11, i u Babušnici od 29 učenika koji su položili, takođe, upisaće se 11. S obzirom na veliko interesovanje upućen je zahtev resornom ministarstvu da se nastavnicima prošire norme, kaže direktorka Mijalković.

“Već smo se obratili Ministarstvu prosvete sa zahtevom da nastavnicima proširi norme i da se dozvoli zapošljavanje novog nastavnika, kako bismo mogli da proširimo rang listu. U toku leta ćemo obavestiti učenike, ukoliko bude proširenja rang liste, da dođu i da se upišu. Inače, brojem dece koja su zainteresovana za Muzičku školu i brojem koji ćemo upisati prezadovoljni smo. Ove godine ćemo upisati 46 učenika najmanje, a ako se dozvoli proširenje liste biće ih 57. U Pirotu će 10 učenika biti na odseku klavira, 12 violine, po jedan, za sada, gitare i harmonike. Ako se dozvoli proširenje liste na odseku gitare biće upisana 4 i na odseku harmonike 7 učenika. U Dimitrovgradu odsek klavira i violine pohađaće po 4 učenika, i odsek harmonike 3, odnosno 5 ako se dozvoli proširenje liste. Slično je i u Babušnici, na odseku klavira 3 učenika, 4 violine , 1 gitare i 3 harmonike” – izjavila je direktorka Mijalković.

Naslovna fotografija: Vladimir Ristić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker