Kultura

Veliko interesovanje za etno-muzičku radionicu

Etno-muzička radionica, organizovana u sklopu programa Pirotskog kulturno-sportskog leta, počela je u ponedeljak. Ova radionica okupila je 18 polaznika, među kojima su profesionalni pevači, ljubitelji tradicionalne muzike i amateri. Snežana Spasić, vođa muzičke grupe NAISSA, tokom šestodnevne radionice uči polaznike tehnikama pevanja, tradicionalnim pesmama, njihovim osobenostima, kao i specifičnim načinima izvođenja tradicionalne muzike.   radionica02

Za ovu radionicu vladalo je veliko interesovanje, bilo je prijavljeno oko 40 kandidata. Snežana Spasić već godina organizuje kreativne radionice etno-zvuka. Svojim “učenicima” u Pirotu prenosi svoje stručno znanje, ali priznaje i sama ponešto novo nauči.

radionica01

– Kulturni klub “NAISSA”, čiji sam osnivač i direktor bavi se afirmacijom tradicionalne kulture u najširem smislu. S obzirom na to da sam Piroćanka, moja ideja je bila da održimo etno-muzičku radionicu ovakvog tipa i u Pirotu. Šest dana nije mnogo vremena, ali je možda i dovoljno da nešto novo naučimo, da se podsetimo naše tradicije. Eto i ja sam od svojih polaznika čula jednu pesmu iz našeg kraja, koju nisam znala i možda ću je izvoditi na svojim nastupima – kaže Snežana Spasić.
radionica

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker