Lokalna samouprava

Veliko interesovanje za besplatan prevoz

Od 1. aprila zaživela je odluka opštinskih vlasti u Pirotu koja se odnosi na osobe starije od 65 godine kojima je omogućeno korišćenje besplatnog prigradskog prevoza na jednoj liniji po izboru.

sve na penzionerima

Za ove namene iz opštinskog budžeta je izdvojeno 10 miliona dinara, a u planu je da se do kraja godine i počev od naredne, starijima od 65 godina omogući kompletno besplatan prevoz.

Po rečima načelnika Odeljenja za urbanizam u opštini Pirot Zorana Krstića, interesovanje za korišćenje ovih povlastica je veliko pa je do sada podneto 1.357 zahteva, od čega je do sada izdato 769 legitimacija, koje se u Pirotu, za razliku od drugih gradova, izdaju besplatno, izjavio je Krstić Pirotskim vestima.

tekst i fotografija ilustracija A.Ć.

Slične vesti

6 Comments

 1. Ovo je samo bacanje para, tim parama je trebalo poboljašati infrastrukturu sela kako bi se mlađe generacije zadržale na selu.Nacija koja je prema svim pokazateljima u odumiranju umesto u mlade ulaže u starce kao da će oni živeti sto godina.Trebalo je svim đacima osnovnih i srednjih škola dati besplatne karte.

 2. Svi ti tzv. starci koji su pobegli svojevremeno sa sela, sada žive u grad i stekli su sada kakvu takvu penziju i imaju para da plate autobusku kartu ukoliko žele na svež vazduh,Tragično je za one ljude srednjih godina čije su firme opljačkane i propale a imaju decu, koja idu u školu a nemaju para za mesečnu kartu.
  Ili šta reći čoveku (radniku) koji je ceo dan radio i umoran se vraća sa posla sa uredno kupljenom mesečnom kartom, nemože da sedne na sedište a to sve zbog onih koji se besplatno ”švrćkaju” u špicu kada je najveća gužva.
  Svi ti sa besplatnim kartama ne bi trebali koristiti prevoz u vremenu kada su tzv.radnički i đački polasci npr. na kružnoj liniji su: 5, 7, 12i30, 14, 19 časova.

 3. Ucncima osnivnih skola je prevoz besplatan, a srednjm skolama se placa deo troskova! Ovo je nacin da se starijim ljudima poboljsa socijalni status.

  1. Učenici osnovnih škola ( od V-og do VIII-og razreda) plaćaju prevoz i to: Ponor-M.suvodol 480,00dinara, Blato,Kostur-Rasnica 650,00dinara, M.jovanovac,V.selo-Ktupac 480,00dinara.Đaci koji idu u školu u Crnoklištu i Sukovu takođe plaćaju (oprilike su te cene). Srednjoškolci plaćaju polovinu radničke mesčne karte na relaciji na kojoj putuju.
   Za one koji imaju više đaka koji putuju i nije mali izdatak.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker