Ostale vesti

Veliki uspeh učenika IT programera Gimnazije Pirot na Okružnom takmičenju iz programiranja

U subotu 25.2.2023. godine, održano je Okružno takmičenje iz programiranja u Gimnaziji Pirot na kome su učenici IT programera Gimnazije Pirot postigli odlične rezultate.

Okružnom takmičenju su prethodile kvalifikacije, na kojima je iz specijalizovanih odeljenja za učenike sa posebnom sposobnošću za informatiku i računarstvo (IT smer) prošao dalje 21 učenik. Od toga 18 u A i 3 u B kategoriji. Sigurno učešće na državni nivo takmičenja izborili su: u prvoj (A) kategoriji Vasilije Stančić (učenik 4. razreda sa najboljim plasmanom), a u B kategoriji Mihajlo Vidanović (učenik 1. razreda sa najboljim plasmanom). O učešću ostalih učenika na državni nivo takmičenja, odlučivaće Državna komisija za srednjoškolska takmičenja iz informatike, koja naknadno određuje prag prolaska svih učenika na republički nivo takmičenja. Mentor naših učenika je Nenad Kostić, profesor informatike i računarstva.

Nemanja Krstić plasirao se na republičko takmičenje

Na okružnom takmičenju talentovanih učenika iz informatike, održanom 4. marta 2023. godine, učenik bilingvalnog odeljenja Gimnazije Pirot, Nemanja Krstić IV4, osvojio je prvo mesto i plasirao se na republičko takmičenje koje će ove godine biti organizovano 1. i 2. aprila u Boru. Nemanja se plasirao i u finale izazova Računarskog fakulteta koje će biti održano 18. marta u Beogradu. Mentor učenika je profesorka računarstva i informatike Irena Vidanović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker