Obrazovanje

VELIKI USPEH GIMNAZIJALKE MIRJANE MATANOVIĆ

Pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u organizaciji Kompanije NIS a.d. Novi Sad, Slavističkog društva Srbije i Ruskog centra pri Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj” održana je 8. NIS OLIMPIJADA IZ RUSKOG JEZIKA. Nivo ovog takmičenja je međunarodni.

pirotska gimnazija

U konkurenciji od 92 učenika iz Srbije,Crne Gore, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja u okruženju, koji su se takmičili u trećoj kategoriji (učenici trećeg razreda srednjih škola), Mirjana je u prvom, kvalifikacionom krugu ostvarila potreban broj poena i ušla u finale takmičenja, zajedno sa još 25 učenika. Finale je održano u nedelju, 6. juna 2021. godine, a obuhvatalo je 4 dela:
– leksičko-gramatički test
– čitanje
– audiranje
– konverzacija.
Posle trećeg dela četvoro najboljih po broju poena je izašlo na usmeni deo. Čeka se objavljivanje konačne rang-liste, ali ona je zasigurno među prvih 20.
Mirjana zaslužuje svaku pohvalu, jer su joj konkurencija bili učenici koji ruski uče od prvog ili petog razreda osnovne škole, a ona ga uči od prvog razreda gimnazije, dakle treća joj je godina učenja. Njen mentor je profesorka ruskog jezika i književnosti Marina Vacić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker