Lokalna samouprava

Veliki jubilej: Dve decenije Regionalne TV Pirot

Regionalna TV Pirot obeležava veliki jubilej – dvadeset godina postojanja i rada. Regionalna TV Pirot svedok je moderne istorije našeg grada, a po rečima direktora i glavnog i odgovornog urednika Vladimira Veljkovića, TV Pirot je najpre bila jedan od prvih slobodnih medija u zemlji, kasnije prošla kroz dve privatizacije, da bi u zadnjih par godina mnogo toga bilo urađeno na poboljšanju kvaliteta signala, već više od godinu dana rade se uživo uključenja a u pripremi su i brojne novine koje će predstavljati novu eru u postojanju ovog medija, kaže za Pirotske vesti direktor i glavni i odgovorni urednik Vladimir Veljković.

-Ja najpre moram da pomenem dve naše nažalost preminule koleginice, Dragicu Pavlov Krstić koja je od samog početka bila u TV Pirot i koja je dala ogroman doprinos razvoju televizije, i Aleksandru Stanković. I Dragica i Aleksandra su ostavile neizbrisiv trag u radu TV Pirot. Ne postoje reči kojima bi mogli da im se zahvalimo za sve što su uradile našu kuću. TV Pirot je bila jedna od prvih slobodnih televizija u Srbiji u vreme Miloševića, tada je zaista bilo teško. Kasnije su naši novinari prošlo brojne obuke, BBC-jeve škole novinarstva, ANEM-ove treninge i to nam je značajno olakšalo rad. Prošli smo kroz dve privatizacije, sada je stanje relativno stabilno i mi se trudimo da radimo na onim postulatima koji su važili još od samog formiranja televizije. TV Pirot je još na samom početku formirana kao prilično moderna – digitalna televizija, ali smo se mi trudili da to dižemo na još viši nivo. Prvi smo u ovom delu Srbije počeli sa direktnim uključenjima i to smo uspeli više uz pomoć tehničkih inovacija koje su sproveli naši zaposleni  uz zaista simbolična finansijska ulaganja-kaže Veljković i dodaje da su u planu brojne inovacije.

-Ja bih želeo da se zahvalim svim ljudima koji su ikada radili u TV Pirot jer bez ljudi televizija nikada ne bi mogla da bude ono što danas jeste – jedna od ključnih televizija u ovom delu zemlje.  Pružali smo šansu i mladim novinarima, da usavrše svoja znanja. Još na samom početku dokumentarni program bio je zaštitni znak naše televizije. U poslednje dve tri godine radimo na tome da pojačamo što je više moguće dokumentarni program, a prva smo regionalna televizija koja radi i svoj igrani program. To smo radili sa “Mijalković ćošetom”, pa bi hteo da se zahvalim glumcu Aleksandru Živkoviću koji nam je uz tekstove Tomislava Panajotovića mnogo pomogao. Jako sam ponosan i na to da smo prošle godine uz pomoć Ministarstva kulture realizovali jedan veoma ambiciozan igrano-dokumentarni projekat “Oratite si s nas”, gde smo predstavili karakteristike pirotskog govora. Čini mi se da smo to uspeli s obzirom na odjek ovog serijala emisija-kazao je Veljković.

Spremni i za FULL HD signal

-Mi smo praktično spremni i za emitovanje full-hd signala tako da će nam to u narednom periodu biti prioritet kada je reč o daljem tehničkom usavršavanju, na kome konstantno radimo-kaže Veljković.

Značajan jubilej Regionalnoj TV Pirot čestitao je i gradonačelnik Vasić

Jubilej TV Pirot čestitao je i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

-Kada je TV Pirot nastala bila je obrazac modernog i nezavisnog novinarstva i mislim da je takva ostala i do danas-poručio je Vasić iz Njujorka, gde je na samitu o klimatskim promenama u organizaciji Mišelin Grupe.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker