Pirot - Mali Jerusalim

Veliki broj vernika na Božićnoj liturgiji u Pazarskoj crkvi. Sutra će liturgiju na Sabor Presvete Bogorodice služiti vladika niški Arsenije sa pojcima, monaštvom, pevaće monasi iz Sukova

Veliki broj vernika prisustvovao je jutros Božićnoj liturgiji u Pazarskoj crkvi u Pirotu. Otac Miljan Panić, starešina crkve, čestitajući svima Božić kazao je da je Božić zapravo praznik koji nam govori o tome kako je Bog zavoleo čoveka i svet koji je stvorio.

-Sin Božiji se rađa kao čovek i uzima telo čoveka ne zato što je on to morao, već zato što je iz svoje slobode odlučio da iz ljubavi spasi čoveka i stvoreno svet od greha i od smrti. Ali on je želeo da i čovek odgovori na tu ljubav, slobodno. Praznik rođenja Hristovog je naše preispitivanje gde smo mi, šta smo, kakav odnosm imamo prema Bogu i prema ljjudima. I mi smo pozvani od Boga da odgovorimo na njegovu ljubav, da li želimo da se sjedinimo sa Bogom ili ne. Svi ljudi koji su došli na svetu liturgiju danas, oni odgovaraju na taj božiji poziv i dolaze da se pričeste, da se sjedine sa Hristom u svetoj tajni pričešća-kazao je otac Miljan.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker