Gradska hronika

Veliki broj turista iz Bugarske proslavio Srpsku novu godinu u pirotskim kafanama

Veliki broj turista iz susedne Bugarske, sinoć je u pirotskim kafanama dočekao Srpsku novu godinu. Pirotske vesti zabeležile su atmosferu u Krčmi “Ladna voda” gde grupa turista iz Bugarske zadnjih nekoliko godina dočekuje Novu godinu po julijanskom kalendaru uz jedinstvenu hranu i izvanrednu muziku, za koju je zadužen jedan od najboljih srpskih akustičarskih orkestara “Brazilci” iz Pirota. 

Turista iz Bugarske, Iskren, kaže za Pirotske vesti da zadnje tri-četiri godine boravi u Pirotu, tačnije u Krčmi “Ladna voda” na dočeku Nove godine po julijanskom kalendaru.

-Ovde je hrana zaista jedinstvena, piće takođe, izbor vrhunskih vina je ogroman tako da sa ogromnim zadovoljstvom sa grupom prijatelja dolazimo ovde svake godine na ovaj dan jer kada vam Nova godina počne sa pravim prijateljima, onda sve ide od ruke-kazao je Iskren Pirotskim vestima.

Vlasnik Krčme Ladna voda Boban Tančić kaže da je svake godine ogromno interesovanje turista iz Bugarske za proslavom Srpske nove godine, odnosno Nove godine po julijanskom kalendaru.

-Imamo ogroman broj gostiju iz Bugarske tokom cele godine. Po tradiciji organizujemo proslavu Srpske nove godine i interesantno je da i tad imamo veliki broj rezervacija iz Bugarske. Oduševljavaju se našom hranom, pre svega pirotskim roštiljom, ali i drugim specijalitetima, uz naravno odličnu atmosferu-kazao je Tančić Pirotskim vestima.

Da je interesovanje turista iz Bugarske veliko za boravkom u Pirotu tokom proslave Srpske nove godine potvrdio je Pirotskim vestima i direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov.

 

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker