Gradska hronika

Veliki broj prekršaja koji predstavljaju najveći rizik za izazivanje saobraćajnih nezgoda

Stanje bezbednosti saobraćaja u Pirotu je povoljno, ocenjuju u Saobraćajnoj policiji jer je i broj nezgoda i broj stradalih lica manji u odnosu na isti period prošle godine. U proteklih mesec dana dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno 10 lica od kojih su dva lica zadobila teške telesne povrede a šest nezgoda bilo je  sa materijalnom štetom. U istom periodu prošle godine bilo je 19 saobraćanih nezgoda, 11 sa povređenim licima dok su dva lica izgubila život.

U pojačanim konktrolama učesnika u saobraćaju u proteklih mesec dana otkriven je veliki broj prekršaja koji predstavljaju najveći rizik za izazivanje nezgoda. Otriveno je 77 lica koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola od kojih je 5 uhvaćeno u nasilničkoj vožnji  i 18 lica koja su upravljala vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Od ovih 95  lica  28 je  zadržano u prostorijama PU u Pirotu do istrežnjenja.

U 19 slučajeva policija je otkrila lica koja upravljaju motornim vozilom bez vozačke dozvole i u dva slučaja lica koja su upravljala motornim vozilom u vreme izrečene zabrane, rekao je načelnik Saobraćajne policije Vladan Blagojević.

U toku je akcija kontrole učesnika u saobraćaju koja je usmerena na nepropisno korišćenje mobilnih telefona za vreme vožnje kao i audio i video uređaja od strane pešaka – učesnika u saobraćaju,  i  korišćenje sigurnosnih pojaseva za vreme vožnje. U prvoj nedelji ove akcije otkriveno je 240 ovakvih prekršaja. Od početka godine dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda u kojima su učesnici biciklisti od kojih je 7 zadobilo teške telesne povrede a 11 lake. Saobraćajna policija će i u narednom period nastaviti kontrolu i sankcionisanje prekršaja koje čine biciklisti ili koji se čine prema njima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker