Korona virus

Veliki broj obolelih hospitalizovan, svakodnevno se registruju umrli-za mesec dana 75 umrlih u pirotskoj Bolnici

Na današnji dan registrovano je ukupno 37 POZITIVNIH novoobolelih laboratorijski potvrđenih lica sa područja okruga (Pirot 27, Dimitrovgrad 2, Bela Palanka 3 i Babušnica 5), dok su preminula dva lica u Opštoj bolnici Pirot.
Danas je poslato 28 uzoraka briseva na PCR testiranje u laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu. Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od POČETKA EPIDEMIJE na PCR i antigenskim testovima do danas laboratorijski su potvrđene 2.793 osobe: u Pirotu 1.735, Babušnici 312 , Beloj Palanci 455, Dimitrovgradu 291. Od početka epidemije do danas registrovana su 104 umrla lica sa područja okruga. Od 28.11.2020. do 29.12.2020. preminulo je 75 lica u Opštoj bolnici Pirot.korona test epruveta

PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH. Zaražene su čitave porodice, radno aktivno stanovništvo, zdravstveni radnici, deca i stari. Svakog dana povećava se broj zaraženih zapošljenih u zdravstvu.

Sva lica potvrđena na COVID, u zavisnosti od težine kliničke slike, su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 98 lica a ukinuta za 105 (potvrđeni i kontakti).
Juče u Covid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno je ukupno 356 pregleda od kojih su 54 prvi i 302 kontrolna. (15% prvih pregleda u odnosu na ukupan broj pregleda). I dalje je veliki broj hospitalizovanih bolesnika i smrtnih ishoda. U Opštoj bolnici Pirot leči se 77 bolesnika (51 iz Pirota, 12 iz Dimitrovgrada, 6 iz Babušnice, 7 iz Bele Palanke i 1 iz Beograda).
Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je vanredna ali stabilna, u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao VANREDNA sa tendencom stabilizacije.
INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA U POPULACIJI JE JOŠ UVEK VISOK!!! POSTEPENO SE SMANJUJE BROJ OBOLELIH
SAMO ODGOVORNIM POŠTOVANJEM SVIH MERA MOŽEMO EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU DRŽATI POD KONTROLOM!!!
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker