Sport

Veliki broj medalja za pirotske snoubordere. Briljirali Mila Zdravković, Dina Panić, Ilija Pešić…

Od 03. do 06. marta je održano državno prvenstvo u snoubordu na Staroj planini u 4 discipline za sve kategorije. Tehnički organizator je bio Ski i snoubord klub “Stara planina”. Samim tim što se prvi put to organizuje na Staroj planini je bio veliki izazov za naš Klub, kažu u pirotskom klubu.

-Takmičenja su ujedno bila i FIS takmičenja što je bio još veći izazov za nas. Imali smo goste takmičare iz Makedonije, Grčke, Bugarske i Rumunije. Prvog dana održan je slalom –  Ilija Pešić osvojio je prvo mesto, Dina Panić takođe, dok je Mila Zdravković osvojila 2 mesto.  Dan kasnije održano je takmičenje i u veleslalomu gde je briljirala Mila Zdravković osvojivši prvo mesto, Dina Panić drugo, Ilija Pešić drugo mesto. Ilija je zbog bolesti morao da propusti naredne dve discipline. U disciplini Slope stile Dina Panić bila je prva,
Mila Zdravković druga. U disciplini Big Air Dina Panić osvojila je prvo mesto Mila Zdravković drugo. Takmičenja su protekla u najboljem redu i dobila odlične izveštaje i ocene od Tehničkog delegata iz Rumunije.
Nama je posebno drago da smo mi ti koji su po prvi put organizovali ovako veliko takmičenje u free stile-u na Staroj planini. Svi takmičari, treneri i roditelji koji su bili prisutni su izrazili zadovoljstvo i reči hvale i to nam je motiv da još više se potrudimo da Snoubording u Srbiji podignemo na viši nivo. Zahvaljujemo se svim učesnicima, JP Skijališta Srbije Stara Planina, Skijaškom Savezu Srbije, gradu Pirotu i svima koji podržavaju zimske sportove-kažu u pirotskom klubu.
foto – saopštenje Ski i snoubord kluba Stara planina

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker