Kultura

Veliki broj ljubitelja folklora uživa u koreografijama 17. Međunarodnog festivala folklora u Pirotu

Da je Međunarodni folklorni festival, koji Dom kulture Pirot organizuje uz podršku grada Pirota, jedan od najvažijih letnjih događaj u kulturi najbolje potvrđuje posećenost i zainteresovanost  građana. Sam defile učesnika, od Guševice do centralnog gradskog trga, izaziva naročitu pažnju, a večernji koncetr od 20 časova je poseban užitak za posetioce. Učesnici Festivala su ansambli iz Grčke, Inđije, Kipra, Meksika i Pirota.

Druge večeri 17. Međunarodnog folklornog festivala nastupili su gosti iz Grčke, Inđije i sa Kipra, a pirotski folklorni ansambl odigrao je jednu numeru, dok je Narodni orkestar Doma kulture izveo numeru pod nazivom “Medena frula”. Na kraju večeri, odnosno drugog bloka, uručene su zahvalnice gostima iz Inđije koji su završili svoje učešće na Festivalu.

Folklorni ansambl iz Grčke izveo je igre iz okoline Tesalije, kao i svoj popularni Sirtaki, dok su Kiprani, ansambl Gregoris Ashiotis iz  Nikozije, odigrali igre pod nazivom Sisto, Trepani i Mandra.

Ljubitelji narodnih igara večeras će moći da pogledaju i igre meksičkog ansambla koji je doputovao u Pirot sa danom zakašnjenja.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker