Obrazovanje

Veliki broj gimnazijalaca plasirao se po tradiciji na državno takmičenje iz srpskog jezika i književnosti i na Književnu olimpijadu

Pirotski gimnazijalci su, tradicionalno, i ove godine na okružnim takmičenjima u oblasti srpskog jezika i književnosti postigli rezultate koji će ih odvesti na državni nivo takmičenja.

Na Republičko takmičenje iz književnosti – Književnu olimpijadu, koja će biti održana 25. maja u Beogradu, zasluženo će otići Mila Milošev – učenica četvrtog razreda, čiji je mentor profesorka Biserka Kostić i učenice trećeg razreda Neda Kostić, Lana Spasić i Una Antić, čiji je mentor profesorka Branka Tanović Savić. Posle Okružnog takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture (takmičenja iz oblasti gramatike) za učenike srednjih škola, koje je proteklog vikenda održano u Gimnaziji Pirot, republički plasman izborili su učenici četvrtog razreda: Viktorija Stanković, Nemanja Minčić i Andrija Jovanović. Njihovi mentori su profesori srpskog jezika i književnosti Biserka Kostić i Miloš Sokolović. Republičko takmičenje je planirano za 30. maj na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Centar za komunikacije Gimnazije Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker