Lokalna samouprava

Velike investicije u selu Krupac, asfaltiraće se glavni put sa trotoarima

Gradska uprava i JP Vodovod i kanalizacija trenutno realizuju važan projekat rekonstrukcije glavne ulice u selu Krupac. Pre asfaltiranja ulice, za šta će ove godine biti izdvojeno blizu 19 miliona dinara, radnici Vodovoda i kanalizacije uveliko rade na zameni vodovodna mreže kako kasnije, kada centralna ulica bude asfaltirana i postavljeni trotoari, ne bi bilo prekopavanja puta.

radovi vodovod krupac

-Ovde je uvedena kanalizaciona mreža, napravljeno malo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda nizvodno od sela, asfaltirani su sokaci, a ove godine će biti asfaltiran glavni put u selu sa trotoarima, u ukupnoj dužini od oko 850 metara. Vrednost radova je blizu 19 miliona dinara. Da bi se ceo posao uradio na najbolji način, angažovan je najpre Vodovod kako bi se zamenila vodovodna mreža pre asfaltiranja. Na taj način ćemo dobiti jedno infrastrukturno odlično odrađeno selo. Ima još zahteva poput uređenja škole, doma kulture i sve ćemo to u narednom periodu uraditi u saradnji sa mesnom zajednicom-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Vodovoda Zoran Nikolić kazao je da je mreža stara četrdesetak godina pa su i kvarovi česti.

-Logično je da pre asfaltiranja, koje sledi kada mi završimo posao, zamenimo dotrajalu vodovodnu mrežu. Vrednost radova je oko pet miliona dinara. Pre par godina ovo selo je dobilo kanalizaciju, a i druga sela poput Gradašnice, Poljske Ržane imaju kanalizaciju, a da podsetimo, mnogi gradovi, čak i delovi Beograda nemaju na taj način urađenu infrastrukturu-kazao je direktor Nikolić.

krupac radovi vodovod

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker