Sport

Velika, velika pobeda košarkaša Pirota

Košarkaška liga Srbije

Hala “Kej” Pirot- 12.kolo

KK “Pirot” – OKK “Novi Pazar” 77:70 ( 21-16, 18-23, 20-20, 18-11)

KK “Pirot” : Đonlić, Filipović, Stefanović, D. Đorđević, Rašić, Pendić, Vraneš, Matović, Stojanović (k), Pantić, V. Đorđević, Đukanović.

Bio je u pravu Filip Socek, šef stručnog štaba Košarkaškog kluba Pirot, kada je pre utakmice rekao da ako se prenese na teren, na utakmicu, ono što se radi na treningu njegovi košarkaši mogu trijumfovati protiv odlične i vrlo nezgodne ekipe Novog Pazara. To se danas obistinilo u Hali “Kej” u Pirotu. Ogromna energija, ogromna  želja košarkaša Pirota da se prekine neprijatan niz poraza urodila je plodom. U veoma teškoj utakmici, neizvesnoj do poslednjeg minuta uspeli su da pobede. Već u poslednjem minutu, ipak se malo odahnulo, videlo se da ne postoji šansa za preokret kada je Pirot vodio sa šest poena razlike. Grešili su gosti u želji da nadoknade razliku, ali domaća ekipa nije dozvolila bilo kakvo iznenađenje.

 

“Rekao sam posle utakmice sa Vršcem da nama trening mnogo znači. I videli ste večeras kako su moji momci izgarali na terenu i igrali odgovorno svih četirideset minuta, a to je samo preneto sa treninga. Nama je nedostajao trening. Kada sam došao uleteli smo u pakleni ritam, sreda subota, to nas je malo poremetilo. Čim smo dobili vremena za trening to je dosta bolje izgledalo. Ne želim da budem lažno skroman, ovo je velika pobeda za nas. Velika bobeda, jako bitna. Čestitam momcima, pre svega, na energiji i pristupu. Večeras su bili tim, i večeras je pobedio tim. Novi Pazar je odlična ekipa, odlično igraju i samim tim ova pobeda ima još veći značaj. Već od ponedeljka se okrećemo treningu, svaki trening nam je bitan, i ono što sam najavio ova ekipa će igrati sve bolje i bolje”- izjavio je Socek.

Filip Socek nije želeo da komentariše igru pojedinaca. Pantić je bio izuzetan sa 29 pogodaka. Šut nije hteo novajliju Đukanovića, ali je mladi Đukan Đukanović sjajno igrao. Socek je samo rekao da im je to omogućio tim.

Ova pobeda je svakako vrlo značajna za mlade, talentovane košarkaše kao što je i Dimitrije Đorđević, mladić koji se odlično nosi sa daleko iskusnijim košarkašima u elitnom košarkaškom društvu Srbije. Đorđević je izjavio da je veoma srećan zbog pobede svog tima i energije koju su svi pokazali na terenu. Ova pobeda vraća samopouzdanje i već se razmišlja o narednoj utakmici sa Napretkom u Aleksincu gde će, takođe, dati sve od sebe da se osvoje preko potrebni bodovi.

 

fotografije Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker