Sport

Velika radost i slavlje u Hali “Kej” – rukometašice Pirota ostvarile svoj san, plasirale se u Super B ligu

Baraž – ženski rukomet Prva liga “istok”

Pirot: SC Hala “Kej” , 9. jun 18 časova

ŽRK Pirot – OŽRK Remesiana 35:27 (15:14)

ŽRK Pirot: Mila Potić, Ivana Savić, Jelena Stojanović, Ivana Ćirić, Selena Tančić, Simona Tančić (k), Anja Spasić, Ana Tolić, Anita Drinić, Zorana Kostić, Andrijana Ranđelović.  

Rukometašice Pirota na najbolji mogući način završile su takmičarsku sezonu, bez poraza. U finalnoj utakmici baraža za plasman u Super B ligu ubedljivo su savladale odličnu ekipu Remesiana iz Bele Palanke i uspele da ostvare svoj cilj – plasman u viši rang takmičenja.

Rukometašicama Pirota bio je dovoljan i nerešen rezultat da se domogu Super B lige, ali nisu dozvolile rivalu da napravi iznenađenje. Utakmica je bila izjednačena do sredine drugog poluvremena, a onda su Piroćanke dodale gas. Ponete odličnim odbranama svog golmana, Ane Tolić, uspevale su i sa igračicom manje da postižu golove, naprave nedostižnu razliku i mirno privedu utakmicu kraju sa osam golova prednosti.

Selena Tančić bila je izuzetno raspoložena za igru, u odsudnim trenucima postizala je golove i podizala moral svojoj ekipi.

“Jako emotivno finale, videli ste i sami, plakale smo prilikom dodele medalja i pehara. Moram da pohvalim igru obe ekipe. Borile smo se do samog kraja, veoma teška utakmica kao što je bila i prva u Beloj Palanci. Zasluženo smo trijumfovale, bez poraza u prvenstvu uspele smo da se vratimo u Super B ligu”- izjavila je igračica utakmice Selena Tančić.

Simona Tančić postigla je ove sezone 149 golova i bez sumnje najbolja je igračica lige. U prvom delu igre malo zapažena, ali kada je bilo najpotrebnije teško je bilo zaustaviti je.

“Danas sam malo zastala u prvom poluvremenu, ali na svu sreću ostale igračice su bile na svom nivou, a Selena je zablistala i bila pravi lider. Zasluženo smo osvojile prvenstvo i plasman u viši rang takmičenja. Znate i sami da nam je mlađi kadar neiskusan i da smo praktično nas osam igračica izgurale celu sezonu. Od mlađih tu je jedino Jelena Stojanović, nada našeg Kluba, ali tu su još i Andrijana Ranđelović, Mila Potić i Anja Spasić. Za viši rang, ako planiramo da napravimo rezultate, trebaće nam pojačanja, a o tome uprava Kluba treba da povede računa. Nama ostaje da slavimo i da se radujemo postignutim rezultatima” – rekla je Simona Tančić.

Jelena Stojanović, jedna od najmlađih u ekipi Pirota, sasvim sigurno izrasta u vrsnu rukometašicu. Postigla je 148 golova u prvenstvu i drugi je  stelac ekipe. Ona je pohvalila svoje saigračice, naročito Anu Tolić koja je sjajno branila. Smatra da ekipa Pirota vredi više od Prve lige Istok i da se nada dobrim rezultatima u višem rangu. Želja još je da ostane u Klubu, mada je čekaju studije i obaveze prema fakultetu.

U prvoj finalnoj utakmici Ana Tolić, golman ekipe Pirota, bila je igračica utakmice, a i večeras svojim briljantnim odbranama veoma je zaslužna za trijumf svoj tima. Upravo onda kada se “lomio” rezultat odbranila je nekoliko “zicera”. Veoma je srećna, očekivala je pobedu, ali ne i da će biti ovako teško. Drago joj je što je sa svojim saigračicama ostvarila san i plasman u Super B ligu.

Nina Tošić, trener ekipe Pirota, nije komentarisala utakmicu već je od srca zavalila svojim igračicama koje su je učinile najponosnijim trenerom. Kaže da one same znaju kroz šta se sve prošlo, utakmice u ritmu sreda – subota – sreda i sve je to trebalo podneti. Smatra da je ovo istorijski uspeh, s obzirom da je prvenstvo završeno bez poraza. Drago joj je što su devojke izdržale prvenstvo bez ozbiljnijih povreda i da su podnele veliki teret.

Predsednica Kluba, Marija Ilić, čestitala je svojoj ekipi na dobro odigranoj utakmici i plasmanu u viši rang takmičenja. Ono što sledi jeste razgovor sa igračicama, a onda će se donositi druge odluke. Super B liga zahteva profesionalan odnos prema radu, mnogo odricanja, često se putuje u najudaljenija mesta od Pirota, a pojačanja sa strane su neminovna. Kostur ekipe postoji, ali potrebno je još nekoliko iskusnijih igračica. Ilićeva je zahvalila Upravi grada na podršci, JP “Komunalac” Pirot i Dunav osiguranju.

Pored glavnih aktera na današnjoj utakmici kojima su uručene medalje i pehar pobedničkoj ekipi plakete za doprinos razvoja rukometa dobili su, delegat i nekadašnji rukometaš Pirota, Zlatko Ružičić, i jedan od sudija današnje utakmice, Damir Đorđević.

Foto: Ilija Pejčić Lika

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker