Sport

Velika pobeda pirotskih košarkaša u derbiju protiv Napretka 79:75

Košarkaši Pirota večeras su u veoma važnoj utakmici savladali ekipu Napretka iz Aleksinca rezultatom  79 : 75, po četvrtinama     ( 23:13, 27:25, 14:23, 15:14 ).

Najefikasniji u ekipi KK Pirota bio je Dušan Filipović sa 15 postignutih koševa, odlični su bili i Rašić sa 14, Đonlić sa 12 koševa, Pendić je postigao 11 poena, sve bolji je i mladi i perspektivni centar Borko Đorđević koji je postigao osam poena. 

Interesantno je da je najefikasniji u protivničkoj ekipi bio nekadašnji prvotimac KK Pirota Aleksandar Živojin Danilović sa 21 postignutim poenom. Odličan je bio, takođe nekadašnji prvotimac KK Pirota, Raičević sa 14 koševa. Upravo na ovaj dvojac, u najavi utakmice upozorio je i mladi i veoma perspektivni strateg KK Pirota Marko Spasić. Ipak, njegovi puleni, očigledno dobro pripremljeni za meč, uspeli su da “amortizuju” udarnu iglu ekipe Napretka pa su izuzetno važni bodovi ostali u Pirotu.

Pirotski košarkaši su odlično krenuli u prvom periodu meča, na kraju prve četvrtine već imali deset koševa raylike, u drugom periodu igralo se ujednačeno, da bi pad domaćih košarkaša usledio u trećem periodu igre, ipak, to nije bilo dovoljno gostima da odnesu bodove iz Pirota pa su domaći košarkaši u dobroj poslednjoj četvrtini obezbedili pobedu u veoma važnoj utakmici 11. kola Druge lige Srbije u košarci.

KK Pirot se trenutno nalazi na osmoj poziciji tabele sa 17 poena.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker