Lokalna samouprava

Velika akcija “Sport u škole” počinje i u Pirotu

Danas je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa direktorima svih osnovnih škola u gradu potpisao ugovore na osnovu kojih je školama predata velika količina sportskih rekvizita ukupne vrednosti između tri i četiri hiljade evra. Reč je o rekvizitima koje školama dele Savez za školski sport, Ministarstvo omladine, Ministarstvo prosvete i Grad Pirot.

-Želimo da stvorimo uslove da se deca bave sportom i van sportskih klubova. Zato organizujemo Zimsku školu sportova, koja je izuzetno masovna, ali i ovakve aktivnosti u okviru akcije “Sport u škole”. Donaciju u vidu sportskih rekvizita vrednih između tri i četiri hiljade evra obezbedila su pomenuta ministarstva, dok je učešće Grada Pirota da obezbedi stručne ljude za rad sa decom, odnosno angažuje profesore fizičke kulture i obezbedi prostor za održavanje brojnih aktivnosti-kazao je gradonačelnik Vasić.

Jovan Jovanović, iz Saveza za školski sport grada Pirota kazao je da sve škole imaju potpuno iste rekvizite, angažovani su profesori fizičkog vaspitanja čime su stvoreni uslovi za nesmetano odvijanje programa u okviru akcije “Sport u škole”.

Direktorka OŠ “8. septembar” Olgica Najdanović istakla je da je ovo još jedan dokaz da Grad Pirot pomaže rad škola i brine o zdravlju dece.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker