Kultura

Veličanstven “Koncert na Keju” u izvođenju Hora Doma kulture Pirot

„Koncert na Keju“ koji je sinoć održan kod Ljubavnog mosta sa tijabarske strane, još jedan je veličanstveni događaj, organizovan povodom obeležavanja stogodišnjice Keja. Ljubitelji horske muzike uživali su u pesmama o Nišavi, Piroćankama, Piroćancima i ljubavi, u izvođenju Hora Doma kulture Pirot.

 Horisti Doma kulture Pirot priredili su  Piroćancima još jedno nezaboravno veče na Keju. Nastupila je i Ženska pevačka grupa Doma kulture Pirot; Etno grupa „Gugutće“, Horić  i Orkestar Doma kulture Pirot.

„Na repertoaru su bile različite kompozicije  o  Pirotu, malo smo išli i do drugih zemalja ali je sve povezano sa pirotskim Kejom i sve ima neku svoju priču. Uzbuđenje je ogromno i kod mene i kod horista ali se nadam da smo ulepšali jedno veče našim sugrađanima– rekla je, dirigentica, Silvija Nešić, nakon koncerta.

Među kompozicijama koje su izvedene je i Nišavsko oro, Borivoja Popovića, kompozitora poreklom iz sela Krupac, koja govori o jednom danu na selu, od buđenja do večeri. Publika je sa oduševljenjem prihavtila i ostale kompozicije  a tome je najviše doprineo ambijent u kojem je kojem je koncert organizovan.

Ono što je specifično za naš hor jeste da je amaterski ali radimo kao profesionalci. Hor Doma kulture je pripremio ovaj jako emotivan koncert jer smo  želeli da na poseban  način čestitamo rođendan Keju“ – istakla je Nešićeva.

Foto: Ilija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker