Lokalna samouprava

Većnici grada Pirota saglasni sa “mini” rebalansom budžeta – Novi, obimniji rebalans ujesen

Većnici grada Pirota, na danas održanoj sednicii Gradskog veća, pored ostalog, razmatrali su i Odluku o budžetu za 2022. godinu. Prema rečima gradonačelnika Pirota, Vladana Vasića, radi se o rebalansu manjeg obima, s obzirom da je ova tema planirana za jesenju sednicu Veća i Skupštine grada. Rebalans je usledio zbog povećanja prihoda na osnovu donacija i priliva od strane drugih institucija sa kojima grad sarađuje, ali i brojnih potreba korisnika budžeta.

“Napravili smo mini rebalans iako nas očekuje rebalans oktobra ili novembra, s obzirom da se neki prihodi koje smo planirali dobro ostvaruju, kao što je, pre svega, najizdašniji prihod od poreza na zarade, neke licitacije za prodaju zemljišta koje smo predvideli budžetom su, takođe, ostaverene sa većim prihodima od planiranih. Sigurno je energetska situacija i cena električne energije, pogotovo kod škola, razlog što ćemo imati rebalans, jer ćemo morati svakoj školi da obezbedimo dovoljno novca za plaćanje struje. U ovom trenutku nedostaje oko 5 miliona dinara za struju, samo za škole. Tako da ćemo pravi rebalans imati oktobra ili novembra” – kazao je Vasić.

On je istakao da je sadašnji rebalans urađen samo zato da bi se zadovoljile najnužnije potrebe budžetskih korisnika, da bi se izvršile neke prenamene i da bi se na strani prihoda uvrstili prihodi od strane donatora i ministarstava.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker