Lokalna samouprava

Većnici dali saglasnost na planove javnih preduzeća i ustanova kulture i nacrt Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za rekonstrukciju i održavanje javne rasvete

Danas je održana sedina Gradskog veća na kojoj su, pored ostalog, većnici razmatrali programe poslovanja javnih preduzeća za 2021. godinu, planove i programe rada sa finansijskim planovima za narednu godinu ustanova kulture, nacrt Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za rekonstrukciju i održavanje javne rasvete, pitanja iz oblasti cocijalne zaštite, Odluku o obrazovanju Saveta za zdravlje i druge teme.

“Što se javnih preduzeća tiče većnici su se upoznali sa programima, cenovnicima i načinom rada i opšti je utisak da su i pored otežanih uslova rada ispunili svoje planove. Ono što je veoma važno jeste da svi posluju pozitivno i sa određenom dobiti. U narednoj godini očekuje se veća dobit i veći obim servisa koja ona pružaju našim građanima i dali smo saglasnost na njihove programe. Ustanove kulture su posebno ometene pandemijskom situacijom jer su mnogi programi, koji podrazumevaju okupljanje ljudi, odloženi. Sa druge strane ostali poslovi koje ustanove kulture imaju su završeni i planiraju se i za narednu godinu. Preporuka je da se planovi prave kao da kovida neće biti, a ako bude drugačije onda će se programi redukovati, ili odložiti, na primer, kao što je Sajam knjiga. Što se tiče infrastrukturnih radova pojedinih ustanova kulture inicirao sam u tom smislu do 15. januara, kod većnika zaduženog za kulturu, dostave svoje planove i projekte, kako bi grad imao što bolji uvid, ali i da ih stimulišemo da sami traže partnere i izvore finansiranja, a na podršku grada uvek mogu računati.

Takođe, veoma važno jeste razmatranje konačnog nacrta Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za rekonstrukciju i održavanje sistema javnog osvetljenja na teritoriji grada. Ono što je suštinski važno za nas su dve stvari. Prvo to je ozbiljna ušteda u narednih dvanaest godina i drugi, još važniji, poboljšanje kvaliteta javne rasvete, kako u gradu tako i selima. Imamo negde oko 6.400 sijaličnih mesta koja će morati da rade 99 posto u svakom trenutku što sada nije slučaj” – izjavio je Colić.

Pored ostalog, većnici su dali saglasnost na Plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije, utvrđivanje ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”, Odluku o obrazovanju lokalnog Saveta za zdravlje i Odluku o realizaciji Budćeta u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite u narednoj godini.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker