Sport

Večernje novosti: Feljton o Svetislavu Kariju Pešiću – “Moja igra – moj put”

Od ovog ponedeljka u jednom od najčitanijih dnevnih listova u zemlji – Večernjim novostima, počeo je da se objavljuje feljton o legendarnom treneru – Svetislavu Kariju Pešiću. Feljton će se objavljivati tri nedelje, svakoga dana pa će čitaoci Novosti moći da saznaju mnoge detalje iz 15 godina igračke i gotovo 30 godina trenerske karijere jednog od najtrofejnijih košarkaških stratega Evrope. 

svetislav kari pesic pirot

Između ostalog, u feljtonu će, na osnovu knjige koja treba uskoro da ugleda svetlost dana u izdanju Pi Pressa iz Pirota,  biti objavljene mnoge priče koje su trasirale put uspeha Karija Pešića, od Novosadske ulice, gde je odrastao i košarkaške table na komšijskom dudu, do vrha sveta u Indijanapolisu. Takođe, moći će da se pročita priča o Kariju – čoveku koji je stvorio “beli Harlem” – prvaka sveta iz Bormija. Takođe, obradiće se i priče o tome šta su o proslavljenom treneru, aktuelnom selektoru srpske košarkaške reprezentacije, govorili  velikani srpske i svetske košarke, Bodiroga, Divac i mnogi drugi.

Promocija knjige koja je poslužila kao osnova za feljton zakazana je za 12. januara u Beogradu u Hotelu Plaza uz prisustvo brojnih gostiju iz sveta košarke i drugih važnih zvanica iz zemlje i inostranstva.

Do sada objavljeni delovi feljtona:

-Kako je Kari Pešić batalio fudbal

-Proročanstvo majke Dušanke – Navijao za Zvezdu, ali me je trener Rajče ubedio da ću u Partizanu dobiti bolju priliku

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker