Ljudi velikog srca

VEČERAS U PIROTU: HUMANITARNA PREDSTAVA za lečenje Dimitrija Pešića

Narodno pozorište Pirot će večeras,  18. juna odigrati humanitarnu predstavu – hit komediju Švaljerancija, po tekstu Srbislava Minkovića, u režiji Zorana Živkovića. Predstava će imati humanitarni karakter a ulaznica će biti zapravo prilog za lečenje Dimitrija Pešića, dečaka koji je u teškoj saobraćajnoj nezgodi ostao bez noge.

Najmanji prilog će biti u visini cene ulaznice – 350 dinara.

Dimitrije Pešić ima 16 godina.  Učenik je Ekonomske škole.  U februaru 2024. godine je doživeo saobraćajnu nezgodu i zadobio teške telesne povrede koje su mu trajno promenile život.  Od tog trenutka Dimitrije je na bolničkom lečenju sve vreme. Trenutno je u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju i protetiku, u Beogradu.
Dimitriju je zbog masivne nekroze učinjena amputacija leve noge na nivou femura. Porodica je do sada sama snosila sve troškove lečenja za njega, ali su terapije sve zahtevnije i brojnije, zato se roditelji obraćaju svim humanim ljudima da pomognu kako bi Dimitrije nastavio lečenje i napredovao. Sredstva su mu potrebna za protezu za nogu, specijalističke preglede, lekove, suplemente, tretmane kod fizijatra, fizioterapije, za ortopedska pomagala, banjsko lečenje, dugotrajni proces rehabilitacije, medicinska pomagala, eventualne operativne zahvate na levoj ruci ( brahijalni pleksus ) i ostale neophodne tretmane, kao i za putne troškove.
Roditelji, pored njega, imaju još dvoje dece. Otac je prosvetni radnik. Majka, od trenutka nesreće, nije više u radnom odnosu.  Ona prati svog sina, u borbi za mladost, za osmeh i korak.
Pomozimo i mi!
Član je fondacije ,,Pokreni život”

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker