Sport

Veče borilačkih veština(foto)

Večeras je spektakularnom manifestacijom “Veče borilačkih veština” Kik bok klub “Crna kobra” iz Pirota obeležeio 15 godina postojanja i rada.

 

Tim povodom, na spektakularan način uz veliki broj gostiju, obeležen je ovaj značajan jubilej.

uros lekov

Osim velikog doprinosa razvoju borilačkih sportova u Pirotu, “Crne kobre” zaslužne su i za obnavljanje rada Karate kluba “Caribrod”, u Dimitrovgradu. Ovaj klub niže medalje na takmičenjima a jedan od najuspešnijih je i mladi i veoma talentovani karatista Uroš Lekov(na fotografiji gore), koji je uspeo da na samo jednom takmičenju, početkom aprila osvoji čak dve zlatne i jednu bronzanu medalju.

karate klub caribord

Osim članova Karate kluba “Caribrod” predstavili su se i pripadnici Interventne jedinice Policijske uprave Pirot.

policija_1

Oni su na bini simulirali hapšenje kriminalaca i prestupnika u raznim situacijama.

policija_2

Posetiocima u Domu vojske predstavljene su moguće reakcije pripadnika ove elitne jedinice Policijske uprave u Pirotu u slučajevima napada huligana na patrolu policije, sa ili bez oružja.

policija_3

Nastupili su i članovi Kluba realnog aikidoa “Vračarević” iz Beograda. Ovaj klub nosi ime legendarnog grandmastera realnog aikidoa Ljubomira Vračarevića, zahvaljujući kome se uz pomoć Gorana Krstića, iz “Crnih kobri” ovaj sport popularizovao i u Pirotu.

vracarevic

 

Pravo oduševljene brojne publike izazvali su i ultimat-fajt šampioni Toni Markulev iz Dimitrovgrada i Kamen Georgijev iz Sofije.

toni markulev_2

 

Oni su prezentovali ovu veštinu koja predstavlja miks velikog broja borilačkih sportova i veoma je popularna, ali i surova.

Za kraj su nastupili domaćini, članovi Kik boks kluba “Crne kobre” čime je Veče borilačkih veština završeno uz ovacije prisutne publike.

crne kobre_1

 

Osim zasluga u razvoju borilačkih sportova u Pirotu, po rečima Gorana Krstića iz “Crnih kobri”, ovaj klub zaslužan je i za iniciranje obnavljanja tradicije vađenja Časnog krsta iz Nišave na Bogojavljanje, a ovu tradiciju osim u Pirotu članovi ovog kluba obnovili su i u Americi, gde je Goran Krstić svojevremeno obučavao obezbeđenje američkih senatora.crne kobre_2

 

foto Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker