Gradska hronika

VAŽNO: Rok za prijavu za obuku za buduće policajce do 7. juna

Na području Policijske uprave Pirot predviđeno je da kroz obuku za buduće policajce prođu četiri polaznika za poslove policajca i 23 kandidata za buduće granične policajce, kažu u PU Pirot

Na konkursu Ministarstva unutrašnjih poslova RS za stručno osposobljavanje budućih policajaca, kada je o području Policijske uprave reč, predviđena su četiri polaznika za stručno osposobljavanje za policajca i još 23 polaznika za graničnu policiju za potrebe Regionalnog centra Granične policije. 

Po rečima portparola PU Pirot Marka Potića, rok za prijavu je do 7. juna.

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 780 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO), za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji. Za područje Policijske uprave Pirot predviđeno je ukupno 27 polaznika, i to 23 za obuku za granične policajce i četiri za radno mesto policajca.

Svi zainteresovani, koji ispunjavaju uslove za upis, mogu da se prijave do 7. juna ove godine.

Od 780 polaznika Centra za policijsku obuku, 230 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 220 saobraćajni policajac i 330 na radnom mestu granični policajac.

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker