Korona virusLokalna samouprava

VAŽNO! Do daljeg striktna – isključiva socijalna distanca. Pirot dobio pohvale od Batuta za pravovremenu reakciju

Direktorka pirotskog Zavoda za javno zdravlje dr Elizabeta Aleksić kazala je danas novinarima da je posebno u narednom periodu neophodno striktno se pridržavati mera socijalne distance i svih drugih normi koje su propisane u cilju borbe sa korona virusom. Dr Aleksić je kazala i da je način na koji se primenjuju mere u Pirotu, od strane Štaba za vanredne sitaucije i svih zdravstvenih institucija, ocenjen vrlo dobrim. Celokupan sistem u Pirotu, preko Štaba za vanredne situacije kojim rukovodi gradonačelnik Vladan Vasić, zdravstvenih ustanova, dobio je pohvale od Batuta za pravovremenu reakciju i za sve mere koje su preduzete, kazala je dr Aleksić.

Zavod za javno zdravlje svakodnevno dobija algoritme, odnosno procedure koje se dalje prosleđuju svim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Okruga i naravno medijima.

-Do sada su se testirali samo ljudi koji su imali ozbiljne kliničke simptome koji ukazuju na potencijalnu infekciju. Planira se prošireno testiranje da bi se svi oni nosioci COVID-a testom dokazali i stavili u odgovarajuću izolaciju. Opremiće se veliki prostori sa velikim brojem kreveta ali taj prostor će biti opremljen, svaki krevet izolovan i uslovi će biti potpuno adekvatni. Dobijamo testove iz svih zemalja, posebno iz Kine, tako da je od ključnog značaja da se u narednom periodu striktno poštuju mere socijalne distance. Mere koje je država donela do sada su se odlično poštovale u našem gradu, moramo da zaštitimo našu sredinu, da se pridržavamo svih higijenskih mera, socijalne distance, da ne izlazimo ako ne moramo iz kuće i da budemo svesni toga da osoba bez simptoma može biti nosilac virusa, osoba sa minornim simptomima, blagim kašljucanjem, curenjem nosa, blagom temperatururom, opet može biti nosilac virusa-poručila je dr Aleksić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker