Sport

Važna i ubedljiva pobeda fudbalerki Jedinstva u borbi za opstanak

Fudbal: Prva liga Srbije za žene 20/21

Kolo: 21.

Pirot: Pomoćni teren Gradskog stadiona “Dragan Nikolić”

ŽFK Jedinstvo 2014 – SUFŽ Heroj Polet 4:0 (3:0)

ŽFK Jedinstvo 2014: Dragana Kirkov, Bojana Pejčić, Anja Mladenov, Katarina Zlatanov, Nina Vasov, Sonja Marković, Ana Mladenov, Maša Džunić, Andrijana Pejčić, Jovana Najdanović, Suzana Milenković.

Rezerve: Marija Georgijev, Tamara Trajković, Lea Pančev, Nada Jovanović, Jovanka Vidanović, Jana Pejčić, Kristina Đorđević.

U prvih osam minuta utakmice fudbalerke pirotskog Jedinstva uspele su da ostvare ubedljivu prednost i osvoje značajnu pobedu. Silovito su počele Pirćanke i već u drugom minutu golom Maše Džunić povele sa jedan prema nula. Dva minuta kasnije Jana Pejčić povisila je prednost svog kluba, a u osmom minutu ponovo se u listu strelaca upisala Maša Džunić. U osamdeset drugom minuti četvrti gol za Jedinstvo, i svoj drugi na ovoj utakmici, postiže Jana Pejčić.

Trener Jedinstva, Miladin Miladinović, je veoma zadovoljan igrom svojih fudbalerki i ubedljivom pobedom koja je mogla biti i ubedljivija.

“Jedno “finale” smo prošli. Ušli smo u utakmicu kako smo se dogovorili. Odlično smo otvorili utakmicu, kao i u zadnje dve – tri utakmice, ali nismo pali u ritmu i uspeli smo da ispoštujemo dogovor u celosti. Čestitam mojim igračicama na zasluženoj pobedi i odličnoj igri, a protivničkoj ekipi na fer i korektnoj borbi. Nama ostaje da u narednom meču, sa Moskvom u Novom Sadu, damo sve od sebe i pobedimo. Ova pobeda je možda i prekretnica posle serije loših rezultata i malera koji su nas pratili zbog bolesti fudbalerki”- izjavio je Miladinović.

Petnaestogodišnja fudbalerka Jedinstva, Lea Pančev, danas je dobila šansu da pomogne svojim klupskim drugaricama i pružila sasvim dobru partiju.

“Meni je teže dok gledam utakmicu sa klupe, čini mi se da je lakše na terenu. Odigrale smo disciplinovano i zasluženo pobedile i mislim da uz odgovoran rad uvek možemo da postignemo više”.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker