Gradska hronika

Vatrogasci brane naš deo Stare planine od vatrene stihije, u Jelovici meštani tvrde da pada beli pepeo iz ogromnog oblaka dima koji se nadvio nad planinom

Veliki šumski požar koji je izbio sa Bugarske strane Stare planine opasno preti i našem delu Stare planine, Zvaničnih podataka još uvek nema, ali po nezvaničnim, požar se već preneo i na naš deo Stare planine. Ekipe pirotskih vatrogasaca odavno su na terenu i pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju koja bi, ukoliko se proširi dublje u naš deo planine, mogao da poprimi ogromne razmere. Ogroman oblak dima nadvio se nad dobrim delom Stare planine, a po svedočenjima meštanke sela Jelovica Biljane Pejčić, u ovom selu večeras je padao beli pepeo. Jedna od nekoliko prijava požara došla je i od pilota jednog od aviona koji je leteo nad Starom planinom. 

Kamere Radio kluba Pirot snimili su večeras mali deo “linije fronta” na kojoj se vatrogasci bore sa vatrenom stihijom. Pirotski vatrogasci će, kao i nebrojeno puta do sada, 24 sata biti na terenu kako bi sprečili širenje požara. Ipak, teren na kome je vatra je izuzetno težak, teško ili gotovo potpuno nepristupačan za veća vatrogasna vozila pa će pred našim vatrogascima biti, sasvim sigurno, “paklena” noć borbe sa požarom kako bi se sprečilo njegovo širenje na četinarske šume.

Meštanka sela Jelovica Biljana Pejčić preko društvenih mreža javlja da je u ovom selu večeras, od ogromnog oblaka dima koji se nadvio nad ovim delom Stare planine i seže čak do Basarskog kamena, padao beli pepeo sa neba.

Pogledajte kako je izgledao ogroman oblak dima na Staroj planini, ali iz pravca vrhova Suve planine. Uprkos velikog distanci, video se ogroman oblak dima koji se širio grebenom Stare planine.

Noćas se organizuju i meštani Toplog Dola, Dojkinaca, dolaze vatrogasci sa svih strana

Kako Pirotske vesti saznaju, tokom noći će se organizovati i pojedini meštani Toplog Dola i Dojkinaca kako bi pomogli vatrogascima tokom borbe sa vatrenom stihijom.

fotogarfija Dušan Damjanović

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker