Korona virus

“Vatreno oko”: Stigli rezultati za 13 uzoraka – svi NEGATIVNI

Od početka epidemije do 16.10.2020.g. na području okruga ukupno је uzorkovanо 3901 brisеva na RT-PCR. Danas, 16.10.2020. uzorkovano je i poslato 16 briseva u laboratoriju “VATRENO OKO “ u Nišu. Na dan 15.10.2020.g. iz laboratorije IZJZ Niš stigli su rezultati za 13 uzoraka i svi su NEGATIVNI.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od ukupnog broja testiranih na okrugu do danas laboratorijski je potvrđeno 380 osoba: u Pirotu 256, Babušnici 38, Beloj Palanci : 82; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas registrovano je 25 umrlih lica.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 223 laboratorijski potvrđenih lica Pirot145, Bela Palanka-62, Babušnica-13 i Dimitrovgrad –3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica (10 lica su u izolaciji).

Epidemiološka situacija u Pirotu je NESIGURNA, ali STABILNA. I dalje se registruju POJEDINAČNI SLUČAJEVI. Epidemiološkim ispitivanjem pozitivnih osoba otkrivaju se i oboleli članovi porodica. Povećava se broj pregleda u COVID ambulantama u okrugu.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leči se jedna osoba koja nije sumnjiva na COVID-19.

 Uzimajući u obzir pogoršanje epidemiološke situacije u R Srbiji, POTREBNO JE DOSLEDNO POŠTOVATI MERE PREVENCIJE, naročito u zdravstvenim ustanovama, školama, vrtićima, firmama, fabrikama, javnim ustanovama…

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button