Gradska hronika

Vaspitači iz Pirota obilaze klaster centre u Čačku, Novom Sadu i Zemunu

U završnoj fazi edukacije ZUM tima „Lane“, klaster centra predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”, 18 članova ZUM tima (direktor, stručni saradnici, vaspitači i medicinske sestre – vaspitači), boraviće u jednodnevnim posetama klaster centrima koji su bili u pilot projektima novih Osnova programa „Godine uzleta“. Planirane su posete klaster centrima: “Mladost“, Čačak 25. avgusta; „Radosno detinjstvo“, Novi Sad 30. avgusta i „Dr Sima Milošević“, Zemun 31.avgusta.

Foto ilustracija Aleksandar Ćirić

Cilj poseta je učenje i razmena iskustva u radu po novim Osnovama programa “Godine uzleta”. Razmena iskustava odnosi se na sledeće teme;  Kako urediti spoljašnji i unutrašnji prostor vrtića; Praćenje i uključivanje u aktivnosti vaspitno – obrazovnog rada; Praćenje prezentacija o razvijanju realnog programa kroz teme/projekte u različitim uzrasnim grupama.

Zajedničko učenje modelovanjem je prilika da praktičari uče kroz neposredno iskustvo i modelovanjem u kontekstu prakse i osnaže svoje kompetencije za realizaciju jednodnevnih susreta. PU “Čika Jova Zmaj” počeće sa organizovanjem jednodnevnih stručnih poseta za predškolske ustanove iz regiona u klaster centru vrtića “Lane” od januara, 2023. godine.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker