Lokalna samouprava

Vasić:Velika ulaganja u pirotska sela

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić izjavio je da lokalna samouprave u Pirotu veliku pažnju poklanja selu i stvaranjem što boljih uslova za život na selu. Vasić je u razgovoru sa meštanima Krupca kazao je da je ovo selo posebno važno za Pirot zbog čega je samo prošle godine u asfaltiranje sokaka uloženo više od deset miliona dinara. Isto toliće će u te svrhe biti izdvojeno i ove godine.

-Do sada smo uveli kanalizaciju, što je bio najveći problem sela. Krupac je i jedno od retkih sela u Srbiji koje ima prečistač za otpadne vode. Prošle godine smo uložili deset miliona dinara u asfaltiranje, sokaka, isto toliko ćemo uložiti i ove godine u iste namene. Cilj nam je da i sama glavna ulica kroz selo sledeće godine bude potpuno ponovo asfaltirano. Želimo da ljudi ostanu ovde, da rade, žive i zarađuju. Veliki broj korisnika subvencije iz Fonda za poljoprivredu je upravo iz Krupca-kazao je Vasić.

vasic u krupcu

Jedan od meštana Krupca Petar Nikolić kaže da je mnogo toga urađeno, a poslednja investicija je povezivanje atarskim putem sela Krupac i Trnjana.

-Treba što više da se radi. Taj atarski put koji povezuje Trnjanu i Krupac povezuje negde oko 400 hektara zemljišta pod njivama, baštama, plus nam se olakšava pristup auto-putu, ne moramo više da idemo okolo-kaže Nikolić.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker