Pirot - Mali Jerusalim

Vasić:Pirot od slave do slave sve više napreduje

Nakon litija centralnim gradskim ulicama, u sklopu obeležavanja gradske slave Velike Gospojine ispred zgrade opštine Pirot obavljeno je sečenje slavskog kolača, nakon čega su se velikom broju okupljenih Piroćanaca obratili jerejski namesnik otac Serafim i predsednik opštine Vladan Vasić, koji je kazao da je za nama, od prošle do ove gradske slave, jedna od najuspešnijih godina u istoriji grada i da svi koji su na neki način učestvovali u litijama, su napredovali.

5_resize

Otac Serafim kazao je da je Velika Gospojina po svom značaju drugi Vaskrs.

-Danas je drugi Vaskrs. Veliki je ovo dan, kada proslavljamo Presvetu Bogorodicu, jer uspenje njeno nije mali praznik. Slavimo i Malu Gospojinu, njeno rođenje, a ovo je Velika Gospojina, njeno prestavljenje sa zemlje na nebo. Kažu sveti da ona tako povremeno silazi sa neba na zemlju, obilazeći narod i hodeći po zemlji, blagosiljajući verne i one koji traže od nje pomoć-kazao je otac Serafim.

4_resize

Veliku Gospojinu velikom broju okupljenih Piroćanaca čestitao je i predsednik opštine mr Vladan Vasić.

-Želim da se zahvalim časnim ocima i svima vama koji ste učestvovali u litiji. Reče jednu lepu reč otac Serafim želeći svima napredak, da su svi oni koji su na neki način učestvovali u litiji prošle gradske slave, napredovali u međuvremenu. Svi koji su pošli u školu, napredovali su, svi koji su se oženili, dobili decu, unuke, napredovali su. Ja želim da tako napreduje ceo grad, da svi vi napredujete, a ako pogledamo naš grad i infrastrukturu, mislim da smo svi napredovali. Retko koristim krupne reči, ali ako sumiramo godinu od prošle gradske slave do ove, ovo je jedna od najuspešnijih godina u istoriji grada. Pogledajte samo oko sebe, hotel se renovira, izgradila se nova fabrika “Tigar tajersa”, ljudi su se zaposlili, stanovi se grade, uskoro ćemo otvoriti most, zatvoreni bazen i mislim da svi imamo razloga da budemo zadovoljni što živimo u ovom gradu-kazao je Vasić uz čestitke svim građanima Pirota.

2_resize

1_resize

3_resize

8_resize

8 (2)_resize

7_resize

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Sramota, dok se veliki gradski oci krste, komunslna inspekcija juri po glavnoj ulici i primorava ljude da momentalno sklone sve sa ulice, jer veliki treba da skupe politicke poene. Pa gospodo i za nas obicne smrtnike je praznik.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker