Ostale vesti

Vasić:Pirot je najveće gradilište u Srbiji

Na današnjoj konferenciji za novinare u sedištu URS-a u Pirotu potpredsednik URS-a mr Vladan Vasić kazao je da je Pirot trenutno najveće gradilište u Srbiji i da se u Pirotu trenutno realizuju velike investicije poput Koridora 10, “Tigar tajersa” i druge.

-Trenutno se u Pirotu realizuje velika investicija kao što je Koridor 10, koja je vredna 500 miliona evra i na Koridoru 10 radi oko 600 Piroćanaca, što direktno angažovanih, oko 300, što građevinske operative koja opslužuje Koridor 10. Ako pogledate Industrijsku zonu, u njoj kompanija “D kompani” iz Babušnice gradi fabriku koja će zaposliti 100 ljudi, skeleti te fabrike vredne oko dva miliona evra se već vide. Juče sam razgovarao sa poslovođama “Merkatus tekstila”, oni su do skora imali 100 radnika, a sada već 180. Rade isključivo za izvoz. Reći ću vam samo neke podatke. Vlasnik hladnjače je do sada uložio negde oko dva miliona evra i ima 200 zaposlenih. Naravno treba napomenuti “Tigar tajers”, koga danas svi u Srbiji svojataju kao svoj uspeh, a ja ću da vas podsetim da sam ja jedan od potpisnika ugovora za “Tigar tajers”. Vas pozivam da pitate rukovodstvo “Tigar tajersa” da li bi lopatu betona ugradili da nije bilo lokalne samouprave, a naravno to je investicija od 200 miliona evra koja prevazilazi značaj ovog regiona-kazao je Vasić i pozvao ljude koji predstavljaju našu državu da ispune ugovorne obaveze koje su potpisane u vreme bivšeg predsednika Srbije i bivšeg ministra ekonomije. On je dodao da ne treba zaboraviti ni hotel Pirot koji se renovira i mnoge druge investicije koje se realizuju zahvaljujući naporima lokalne samouprave.

vasic

-Našeg poslanika bi pitao, gde su mu kupaći kostimi za koje je najavio da će se izrađivati u “Prvom maju” dajući pre godinu dana rok da će to biti do 1. maja te godine, šta je uradio sa investitorima koje je vodio po Mlekari, koja i dalje zvrji prazna i šta su oni konkretno uradili za Pirot-kazao je Vasić na konferenciji za novinare.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

25 Comments

  1. A niko ne sme da kaze da se ta nova fabrika gradi u okviru Slobodne zone i da ce zbog toga da placa mnogo manji porez kad pocne da radi… i jos kad im daju po 10000 evra za svakog zaposljenog… Kad bi samo zagadjenje koje tigar stvara bilo proporcionalno kolicini novca koja ostaje u Srbiji na ime poreza od ukupnog prihoda onda i ne bi bilo tako lose… Pirocanci rade kao robovi a gospoda Francuzi iz Miselina se bogate

  2. Vasicu nisu ti do kolena, al na zalost si s Dinkicem. Ti treba da si budes Grupa gradjana jer si narodan covek ili predsednik URS-a.
    Samo nastavi ovako!

  3. “Iako nije u ingerenciji lokalnoj samoupravi da se bavi privredom i uposljenjem gradjana oni su na svoju ruku doveli investitore za :1)koridor 10 i 2)tigar-tajers ” .Javnost zna da li je ovo VIC ili ISTINA .

  4. sama statistika kaze da je nezaposljenost enormno porasla u pirotu od kako je vasic na celu ovog grada. ii nastavice da raste sve dok on vodi ovaj grad. bitno da on ulepsa grad, pa ce da poboljsa turizam za koju godinu, zivecemo od turizma.

  5. Postovani M, sta je uradjeno pre gospodina Vasica i sta se nudi konkretno, manite prazne price. I jos vaznije, ko nam to nudi. Lale i Dima… Ma dajte…

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker