Lokalna samouprava

Vasić:Pirot ima odličnu saradnju sa ambasadama

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je nakon prijema jučerašnjeg prijema kod novog ambasadora SAD u Srbiji, njegove ekselencije Kajla Skota, da Pirot ima odličnu saradnju sa ambasadama mnogih zemalja, posebno sa ambasadom SAD, zahvaljujući kojoj će Pirot dobiti objekat koji će koristiti udruženja koja se bave problemima osoba sa posebnim potrebama, a već je na ovaj način rekonstruisana škola u Poljskoj Ržani i urađeni drugi projekti. Vasić je istakao nakon razgovora  da je novi ambasador Kajl Skot posvećen razvoju privrede Srbije.

-Glavna misija NALED-a je upravo poboljšanje ekonomskog okruženja u Srbiji. Iskoristio sam priliku da sa ambasadorom popričamo i o Pirotu, poklonio mu pirotski ćilim i pozvao ga da poseti Pirot i obiđe grad pošto imamo odličnu saradnju sa američkom ambasadom u proteklom periodu. Znate da smo sa prethodnim ambasadorom položili kamen-temeljac za potrebe izgradnje objekta za potrebe nevladinih organizacija koje se bave problemima osoba sa posebnim potrebama. Takođe, u proteklom periodu smo zahvaljujući ambasadi SAD rekonstruisali školu u Poljskoj Ržani, a realizujemo i druge važne projekte u saradnji sa ambasadom SAD-a i USAID-om-kaže Vasić i dodaje da osim sa ambasadom SAD-a, Pirot ima odličnu saradnju sa ostalim ambasadama.

-Sarađujemo sa ambasadama Francuske, Grčke, Holandije, sa mnogima od njih smo imali zajedničke projekte. Pored toga koristimo i fondove EU i Prekogranične fondove. Mislim da se Pirot dobro pozicionirao u smislu da kroz mnoge konkurske donatorskih organizacija uspemo da obezbedimo novac za potrebe projekata i van budžeta, što je svakako dobro. Pored toga, postoji i multikulturalna saradnja sa ambasadama u Srbiji, posebno sa ambasadom Francuske i Austrlije-zaključio je Vasić.

kirbi pirot vasic_06
Poseta bivšeg ambasadora SAD-a Pirotu prilikom postavljanja kamena temeljca za izgradnju objekta za osobe sa posebnim potrebama

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker