Gradska hronika

Vasić:Pirot ima budućnost

Na večerašnjoj konvenciji Koalicije za Pirot u prepunoj dvorani Doma kulture u Pirotu kandidat za gradonačelnika Vladan Vasić pozvao je sve Piroćance da 24. aprila izađu na glasanje i glasaju za Koaliciju za Pirot, koja je proteklih godina od grada sa reputacijom “proklete avlije” i od orijentalne kasabe, uspela da izgradi moderan grad sa evropskim duhom.

_ACA3943.Still001

Po Vasićevim rečima, svoju kampanju Koalicija za Pirot vodila je časno.

-Nama su šarali i uništavali bilborde, cepali plakate. Ali bi ti koji to rade morali da shvate da je naš bilbord narod, naš bilbord je Zatvoreni bazen, naš bilbord je most na Drugom ringu, naš bilbord je Kej pored Nišave, naš bilbord ste svi vi-kazao je Vasić uz ovacije prepune dvorane Doma kulture.

-Naša vizija, koja se polako ali sigurno već ostvaruje, je da Pirot bude sportsko turističko-rekreativni centar ovog dela Srbije. Pirot treba da bude grad mladih, grad sporta. Malo ko je to shvatio, ali uvek vizije velikih ljudi malo ko shvati. Setite se šta su pričali za Zatvoreni bazen, da je kaca za kiseljenje kupusa, a sad ga prisvajaju. Setite se kad su nam rekli da se asfalt u ulici Nikole Pašića, ili kada su pričali šta će nam novi most. Morate da imate cilj,  viziju i da vidite iza brda. Sport i mladi će i dalje biti prioritet za nas jer želimo da nam mladi odrastaju u kulturnoj sredini, da snage odmeravaju na sportskim borilištima a da se ne bave porocima. Naravno, nećemo zanemariti ni privredu, poljoprivredu, koja je naša razvojna šansa i nastavićemo još više i bolje da radimo. Mi znamo da branimo interese ovog grada, nemamo tutore ni u Beogradu ni van Beograda, dobro sarađujemo i sa Vladom Srbije, ali i EU, i sa njima smo mnogo važnih projekata realizovali-kazao je Vasić.

_ACA3943.Still002

On je dodao da će Koalicija za Pirot narednih godina da se bavi malim problemima ljudi.

-Cilj nam je da asfalt i sva infrastrukture stigne do svake kuće u gradu i selima-kazao je Vasić.

Osim Vasića, velikom broju prisutnih obratili su se i Nenad Đorđević, direktor Sporskog centra Pirot, dr Milena Dimitrijević, kao i Aleksa Ćirić, lider podmlatka Koalicije za Pirot.

Specijalno za ovaj skup, obratili su se i Svetislav Kari Pešić, koji je najavio da mu je cilj da se Minhen, u kome živi i radi, pobratimi sa Pirotom, što će biti od velike koristi za naš grad, dodao da je odlična stvar što je Pirot dobio Zatvoreni bazen i naglasio da sada treba raditi na izgradnji otvorenog bazena.

Prisutnima se putem video linka obratio i najpoznatiji srpski plastični hirug primariju dr Milan M. Colić, koji je kazao da Pirot odlično vode mladi, radni i vredni ljudi.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker