Lokalna samouprava

Vasić:Ostvaren san mnogih generacija Piroćanaca

Predsednik opštine Pirot izjavio je danas na otvaranju Zatvorenog bazena u Senjaku da je ovim činom ostvaren san mnogih generacija Piroćanaca, naročito pirotskih sportista. Vasić je istakao da na ovaj način Pirot postaje sportsko-turistički centar ovog dela Srbije. 

5_resize

-Kada sam vam 2003. godine obećao da će Pirot imati sportsku halu, malo ko je verovao u to. Danas je sportski život u Pirotu nezamisliv bez sportske hale. Kada sam obećao da će Kej biti najlepši deo grada, najlepši u Srbiji, mnogi su sumnjičavo vrteli glavom. Danas se svi ponosimo Kejom. Kada sam obećao da ćemo sve mostove u gradu renovirati i izgraditi nove, mnogi su rekli – nema šanse. Danas su svi mostovi renovirani ili ponovo izgrađeni, a most na Drugom ringu je nedavno završen i uveliko je u upotrebi. Primera je na svakom koraku. Kada sam 2004. godine najavio izgradnju bazena svi su se ironično smeškali ne verujući da će do toga doći. Ali, mi smo mnogo puta dokazali i još uvek dokazujemo, da sve što obećamo ispunimo, da sve što kažemo to i ostvarimo. U svemu tome učestvovali su odbornici, naši koalicioni partneri, i ovom prilikom im se najsrdačnije zahvaljujem. Zahvaljujem se i mojim najbližim saradnicima, izvođačima radova, projektantima, posebno Vladi Srbije koja je učestvovala u izgradnji bazena sa 50 procenata i svima drugima koji su učestvovali u ovom projektu-kazao je Vasić i dodao da želja za izgradnjom zatvorenog bazena u Pirotu potiče odavno.

-Razmišljanje o realizaciji ove ideje je prvi put objavljeno 2004. godine. Ovom prilikom moram da pomenem veliko razumevanje Tigra AD i tadašnjeg predsednika kompanije Dragana Nikolića koji je ideju u potpunosti podržao. Moram da pomene i direktora Pravne funkcije Tigra AD, mog prijatelja pokojnog Petra Manića, Peru Mandu, jer je bio veliki zagovornik ideje izgradnje zatvorenog bazena. Tokom 2005. godine projektanti Tigar Incona su krenuli u obilazak bazena po Srbiji da bi tokom 2006. i 2007. izradili kompletnu projektu dokumentaciju. Naredne godine smo konkurisali na osnovu Zakona o pomoći građevinskoj industriji u vremenu krize da bi 2009. godine potpisali ugovor o realizaciji projekta sa tadašnjom ministarkom omladine i sporta Snežanom Samardžić. Krajem 2010. godine potpisan je ugovor sa izvođačima radova “AD Putevi” iz Sevojno, a uključene su bile i mnoge pirotske firme, od kojih bi izdvojio firmu “Soči”, vlasnika Dragana Antića. Početkom 2011. godine su počeli radovi, danas su završeni i imamo ovaj velelepni objekat. Sve vreme smo imali ogromnu podršku od medija i sportista. Ovaj bazen jedan je od najmodernijih objekata ove vrste ne samo u Srbiji, nego i na Balkanu. Ugrađena je savremena oprema, ekološki obnovljivi izvori energije kako bi troškovi bili što je moguće manji. Postoji i teretana, fitnes-sauna, komercijalni lokali i mnogi drugi sadržaji. Jednom rečju, dobili smo energetski efikasan objekat namenjen Pirotu, ali i Dimitrovgadu, Babušnici, Beloj Palanci i ljudima iz drugih gradova. Deci želimo da omogućimo na ovaj način zdravo odrastanje i pravilan razvoj, mladima viši kvalitet života, sportistima bolje uslove za usavršavanje i razvoj novih sportova, a poslovnim ljudima bogatiju ponudi. Želimo da Pirot, pored Stare planine i tranzitnog turizma, bude i sportsko-turistički centar ovog dela Srbije-zaključio je Vasić u svom obraćanju pozivajući sve Piroćance da odmah počnu da koriste Zatvoreni bazen.

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker