Lokalna samouprava

Vasić:Kroz konsultacije sa Ministarstvom rešavaćemo sudbinu Radio Pirota

Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić izjavio je Pirotskim vestima da će, nakon proglašenja privatizacije Radio Pirota neuspešnom zbog nepostojanja zainteresovanih kupaca, opština Pirot nastojati da ne dođe do gašenja ovog medija i da će o daljoj sudbini ovog medija vršiti konsultacije sa nadležnim ministarstvom.

Osim Radio Pirota, u sličnoj situaciji je i veliki broj drugih medija širom Srbije koji nije uspeo da nađe vlasnika putem privatizacije, a među njima je čak i nacionalna novinska agencija TANJUG, za koju takođe nije bilo zainteresovanih kupaca iako je reč o jednoj od najboljih novinskih agencija u ovom delu Evrope i ubedljivo najcitiranijoj agenciji u Srbiji.

VladanVasic

Kako kaže Vasić, moraće da se detaljno prouči zakon kakve su opcije posle neuspešne privatizacije.

-S obzirom da su dve trećine bivšeg zajedničkog preduzeća IJP “Sloboda” privatizovane, moramo da vidimo šta će biti sa Radio Pirotom, poslednjim neprivatizovanim delom nekadašnje firme. Nije doneta konačna odluka, videćemo šta su naše nadležnosti, konsultovaćemo i Ministarstvo kulture i informisanja, pa ćemo videti. Nećemo tek tako lako da donesemo odluku o gašenju-kaže Vasić.

Rok za privatizaciju medija je 31. oktobar, po isteku tog roka, postoji opasnost da veliki broj medija u Srbiji koji nije uspeo da nađe vlasnika prestane praktično da postoji, odnosno biće izbrisan iz registra medija.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker