Lokalna samouprava

Vasić:Javna preduzeća u Pirotu model za sva javna preduzeća u Srbiji

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić izjavio je danas nakon održane sednice Opštinskog veća, na kojoj se raspravljalo o poslovanju javnih preduzeća čiji je osnivač lokalna samouprava, da javna preduzeća u Pirotu posluju dobro i da mogu da posluže kao model javnim preduzećima u celoj Srbiji.

Po Vasićevim rečima, danas su članovi Opštinskog veća najpre na početku sednice odali počast minutom ćutanja Dejanu Živkoviću.

-Dejan Živković je možda bio moj najbliži saradnik u operativnom delu. Zaista će nam nedostajati, ali život jednostavno mora da ide dalje-kazao je Vasić i dodao da se nada da će i odbornici, poput većnika, podržati planove i programe javnih preduzeća kako bi ona odmah od prvog dana krenuli sa realizacijom svojih programa.

vece

-Naša javna preduzeća godinama unazad dobro rade i posluju. Nemaju višak zaposlenih, čak imaju i potrebu za zapošljavanjem, samo imamo ogradu da to nadležno ministarstvo i Vlada Srbije treba da nam dozvoli. Ove godine nema povećanja cena, a sve planirane aktivnosti i investicije će sprovesti kao i do sada efikasno i na kraju ostvariti dobit. Ja  mislim da su naša javna preduzeća model kako treba da rade sva javna preduzeća u Srbiji-kazao je Vasić.

On je naglasio da mnoga javna preduzeća u Pirotu rade na ivici izdržljivosti, kada je reč o broju zapošljenih radnika.

-Turistička organizacija Pirot ima samo četiri radnika, Galerija samo dva, a direktorka se vodi kao radnik Muzeja, Sportski centar ima samo 18 radnika  a više desetina hiljada kvadrata sportskih objekata su pod ingerencijom Sportskog centra, ali se ljudi trude i efikasno sprovode svoje programe-zaključio je Vasić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker