Ostale vesti

Vasić:Država da se bavi ekonomijom

Na skupu, kome je prisustvovalo više od 100 privrednika iz cele Srbije, Ujedinjeni regioni Srbije predstavili su novu ekonomsku platformu, a prisutnima se obratio i potpredsednik URS-a mr Vladan Vasić.

vasic urs_3

-Ja znam šta je privreda i zato želim da podržim sve mere koje predlažemo, i siguran sam da će doći do privrednog rasta , ukoliko se ove mere usvoje. Bez rasta privrede nema ni lokalnih puteva, nema lokalne infrastrukture, nema sporta i sportskih objekata, nema dečijih vrtića, nema ničega. To dobro vidimo u onim lokalnim samoupravama u kojima je privreda na izdisaju-kazao je Vasić.

Onje privrednike upoznao sa onim što se trenutno radi u Pirotu:

-Dolazim iz Pirota koji je tradicionalno industrijski kraj, i ja sam siguran da će tako biti i opstaće. Mogu da uporedim Pirot od pre nekoliko godina i Pirot sada, kada se u Pirotu intenzivno gradi Koridor 10 i kada je počela jedna od najvećih investicija u regionu. Nova fabrika Mišlena koju skoru niko ne pominje, ne znam zašto i iz kog razloga. Mi imamo bolji Fiat od Fiata. To je Mišelin. 200 miliona eura vredna investicija, i svako novo radno mesto u takvom sektoru je puta tri u posrednom sektoru. To je činjenica koju niko ne treba da zaboravi.

 

 

vasic urs_2

Vasić je takođe upitao prisutne, ko se danas u Srbiji bavi privredom:

-Ja bih pitao vas, ali i javnost, ko se danas bavi privredom, ko se do sad bavio privredom i sa kakvim rezultatima, ko uopšte ima ideje i odgovore.
Danas u Srbiji nisu ključne reči Kosovo i Brisel, danas su ključne reči novčanik i hleb, i time treba da se bavimo kao država, zaključio je Vasić na predstavljanju ekonomske platforme URS-a.

A.Ć.

foto URS

Slične vesti

13 Comments

 1. Vasiću ti si za 10 godina svoje vladavine sistematski uništio pirotsku privredu, rasterao sve potencijalne investitore, a sada se setio da pričaš o tome. Ne prolazi to kod naroda više. Francuzi bi investirali to što planiraju i bez tebe i bilo koga drugog, jer imaju interes. Zato počni lagano da se pakuješ i pravac zaborav…

 2. Samo napred Urs i Gospod.Vasicu.Da nije bilo Vas Pirot bi ostao prokleta avlija,U Zadnjih nekoliko dana svi politicari se sjatise u Pirot.Svi zele da kampanju pocnu iz uspesnog grada,Cela Srbija zna da je Vasic uspesan gradonacelnik i da voli svoj grad.Izuzetno obrazovan porodican covek,Magistar a da je lako postati Magistar to bi bili i Vucic,Tadic,Ceda Jovanovic,Djilas ali nisu……

 3. Nekada nisam smatrao da ste dobar predsednik, i iskreno nisam glasao za Vas. Medjutim sada sam siguran da vrlo dobro radite svoj posao. U Pirotu ste daleko najbolji. A i ja licno smatram da bi ste sa svojim iskustvom bili dobar ministar.
  Samo tako nastavite!

 4. Vasic je ucinio vise za Pirot nego svi dosadasnji predsednici. Sada se o Pirotu govori sa postovanjem. Svi bi sada da dodju u Pirot da dobiju glasove. Epa nece moci. Gde ste bili do sada. Boza Djelic nije hteo ni da dodje kod predsednika, a kamo li da ucini nesto za Pirot, Tadic, Sasa Dragin, Vanja Udovicic i mnogi drugi su samo prolazili, a sada bi da nam se dodvore.

 5. Neki znaju samo da kritikuju, a i sami ne znaju šta da rade. Ako nađete boljeg od Vasića, kandidujte ga. Samo kukate kako ništa ne valja, a ništa ne preduzimate da valja. Neće Vučić da dođe u Pirot da nam rešava probleme.

 6. Svaka cast predsednice Vasicu, samo nas posao spasava. Lako je kritikovati a ovde kritikuju samo SNS. Pitajte se gospodo sta su uradili Vasi najbolji clanovi, Lale, Dragan Todorovic, Alek zubar, Andreja i mnogi drugi za Pirot. Nista, rade samo za sebe, bogate se, trose narodne pare, rade po nekoliko poslova. Sramora za Pirot. Mogu vasicu samo da Vam zavide, a i lepsi ste od njih. Glasamo za Vas Zene Juga

 7. Sigurno je da Francuzi investiraju zbog profita,ali niko ne moze da ospori podrsku opstine Pirot i dobru saradnju sa rukovodstvom Tigar Tyres-a. Zamislite da je predsednik opstine Pirot jedan od najboljih kadrova Srpske napredne stranke-Sasa Radulovic bivsi ministar privrede,da li bi Francuzi investirali u novu fabriku…..Pitajte Francuze ???

 8. Kada je neko sposoban ka Vadic, sto niko vise ne spori, moraju oni koji su na drugoj strani da pljuju, kako bi, nadaju se, bar malo pokvarili utisak o Vasicu, koji Pirocanci imaju. Za deset godina bi se videlo da se obogatio ko sto kazu, ali on je skroman i posten, a to opziciju boli.

 9. Pirot je prvi opozicioni grad u Srbiji i Pirocance je tesko prevariti pa bi savetovao ovu rulju sto je sad u sns-u da se manu corava posla i da prestanu da pokusavaju da od nas prave magarce jer ce Pirot za takve lazove kao sto su oni uvek biti kost u grlu
  VASICU NEDAJ SVOJ GRAD !

 10. Koga mozete da zamislite od lokalnih politickih lidera na mestu predsednika opstine umesto magistra Vladana Vasica?
  Zamislite Dimitrija Vidanovica….Ili Dragana Todorovica ili Vidojka Panajotovica-Jogurta ili Vam pada na pamet Radmilo Kostic zvani Brza Kuca? Mozda ste se setili Aleksandra Cirica, sadasnjeg nacelnika okruga, ili mozda nekog iz politickog pokreta Dveri, mozda neki radikal…..Kad pogledam spisak onda bih mogao i ja…. ili mozda moja komsika….

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker