Lokalna samouprava

Vasić:Dobro je da u Pirotu postoji fabrika poput “Pirotex trikoa”

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, prilikom posete Zaštitnoj radionici “Pirotex triko”, koja posluje u okviru Slobodne zone Pirot i u vlasništvu je države, kazao je da je veoma bitno što postoji ovakvo preduzeće koje zapošljava tridesetpet invalida, a bavi se proizvodnjom, između ostalog, i pirotskog ćilima.

pirotex triko_2

Vasić je kazao novinarima da je veoma značajno što firma ovakvog tipa postoji u Pirotu.

-Oni su u stoprocentnom državnom vlasništvu, ali posluju na tržišnim principima. Što se nas tiče, teško je organizovati mehanizam firmi koja je 100 posto u državnom vlasništvu, ali smo se angažovali i angažujemo oko izgradnja objekata infrastrukture. Zapošljavaju populaciju koja teško dolazi do posla što je veoma značajno i što se nas tiče mi ćemo im dati podršku da opstanu i šire proizvodnju, ali i da ostanu u državnom vlasništvu-kazao je Vasić.

pirotex triko_3

Direktorka Pirotex trikoa Marija Simonović kazala je novinarima da  Pirotex triko, kao preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, trenutno ima 35 zaposlenih.

pirotex triko_1

-Od toga, 80 posto čine osobe sa invaliditetom, koje su od rođenja sa mentalnom insuficijencijom. Proizvodi asortiman nam se sastoji pre svega od plastične ambalaže, folije, vreće, džakovi različitih dimenzija i boja. Imamo zaokružen proces u tom delu, štampanje i regeneraciju. Jedina smo akreditovana institucija za program obuka za osobe sa invaliditetom u Okrugu. Imamo pet programa obuka. Plasman je na domaćem tržištu, za velike sisteme, koji su i veliki potrošači ovakvih proizvoda-kazala je direktorka Simonović.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker