Lokalna samouprava

Vasić:Da “probudimo” Staru planinu

Povodom prestižnog priznanja iz oblasti turizma koje je dodeljeno opštini Pirot, kao izuzetnoj destinaciji Evrope, predsednik opštine Pirot, mr Vladan Vasić,  sastao se danas sa predstavnicima stručnog tima EDEN projekta i grupom novinara koji će naredna dva dana biti gosti Pirota i Turističke organizacije Pirot.
Povodom ovog prijema predsednik je izjavio da će opština Pirot nastaviti da radi na promociji pre svega potencijala Stare planine.

Vasić 2909151

“S obzirom na to da je reč o veoma vrednoj nagradi koja dolazi od strane jedne nezavisne institucije a pod pokroviteljstvom Evropske unije zahvalio bih se svima koji su na posredan ili neposredan način pomogli da Pirot dobije ovu prestižnu nagradu. Dosta ulažemo na promociji turizma i na poboljšanju uslova i prateće infrastrukture, ali ćemo se truditi da u narednom periodu još više radimo na turističkoj eksploataciji neiskorišćenih potencijala, pre svega mislim na Staru planinu, koju često nazivam i “Uspavanom lepoticom” – izjavio je nakon sastanka sa novinarima, predsednik opšine Vladan Vasić, koji im je poželeo prijatan i ugodan boravak u našem gradu.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Ne zaboravite, bas vi novinari, da pitate predsednika sta ce za Staru planinu sa turistickog aspekta znaciti 45 (cetrdesetpet) derivacionih hidroelektrana u zasticenom prirodnom dobru sa kompletnim tokovima staroplaninskih reka stavljenim u cevovode i bioloskim minimumom (kretenska izmisljotina prodanih kvazibiologa) u kome ce moci da zive samo bakterije. Znate li ko ce doci da to vidi, ….niko,…. turisti ce da zamene planinu, sumu i reke za betonske tvrdjave i buldozerkse oderotine. Postavite jednostavno pitanje, sta to ljudi danas traze na Staroj planini i kakva je turisticka perspektiva ako to “nesto” bude trajno unisteno. Odrzivi razvoj je lepa zamisao ako se tumaci ispravno i ima se granica u “razvoju” ali i strasan eufemizam ako ga se docepaju bioloski nepismeni ljudi.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker