Lokalna samouprava

Vasić: Višestruki značaj Koridora za Pirot

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić izjavio je danas nakon otvaranja autoputa Pirot – granica sa Bugarskom, da je višestruki značaj izgradnja Koridora, kako za Pirot, tako i za ceo okrug. 

-Put je jednako sa razvojem. Autoput je nova šansa za razvoj Pirota. Više decenija se pričalo o ovome da se Pirot na kvalitetan način poveže sa Beogradom i Sofijom. Ranije su Piroćanci pričali da je Pirot na pola puta izmedju Londona i Kalkute, a sad možemo reći da smo na pola autoputa. Putna infrastruktura otvara mnoga radna mesta tokom izgradnje. Dosta je podizvodjača i radnika bilo iz Pirota, a i biće potrebno dosta radnika na održavanju autoputa, dosta radnika na benzinskim pumpama, naplatnim rampama i drugim pratećim objektima. Ono što je najznačajnije je da smo sada na “krvotoku” evropskih puteva i to za sve postojeće investitore ali i za one buduće, mnogo znači – izjavio je gradonačelnik Vasić.

 

Ovaj izveštaj deo je projekta “Pirot – grad koji raste”, podržan je na konkursu za proizvodnju medijskih sadržaja Grada Pirot za 2017. godinu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker