Lokalna samouprava

Vasić: Više od 400 korisnika u Pirotu zahvaljujući projektu Reintegracija ostvarilo razne benefite, pokrenulo biznise, ušlo u prekvalifikaciju, dokvalifikaciju…

Danas su predsednik Privremenog organa mr Vladan Vasić podelio ugovore o samozapošljavanju za deset korisnika u okviru projekta Reintegracije, koga Grad Pirot organizuje sa nemačkom organizacijom ASB.

Igor Kojičić, u ime projekta Reintegracije, kazao je da je reč o projektu koji podrazumeva otvaranje novih firmi, preduzetničkih radnji.

-Danas smo ovaj proces doveli do samog kraja. Vrednost pojedinačnog granta je 3000 evra i na taj način se obezbeđuju mašine, materijali za otpočinjanje sopstvenog posla. Na ovaj način smo praktično uposlili deset nezaposlnih. Ovo je samo jedna od komponenata u okviru ovog našeg projekta, u okviru koga smo do sada obezbedili zaposlenje za više od 30 ljudi, direktno podržali 16 poslodavaca, obezbedili 15 plastenika za poljoprivredne proizvođače, a imamo i posebnu komponentu koja se tiče psihosocijalnog jačanja lokalne zajednice kroz unapređenje socijalnih usluga na lokalu-kazao je Kojičić uz konstataciju da je saradnja sa Gradom Pirotom jako dobra.

Po Vasićevim rečima, Grad Pirot je podržao ogroman broj korisnika na ove i slične načine.

-Tek nas očekuju programi prekvalifikacije i dokvalifikacije a više od 400 korisnika je ostvarilo razne benefite u okviru ovog veoma kompleksnog i važnog projekta-naveo je Vasić.

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker