Lokalna samouprava

Vasić: Veoma uspešna građevinska sezona privodi se kraju. Asfaltirane ulice u Novom Zavoju

Radove na asfaltiranju tri ulice u naselju Novi Zavoj, Ulice 27. marta, Starine Novaka i Vase Pelagića danas je obišao gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa šefom kabineta Aleksandrom Ćirićem. Vasić je istakao da je zahvaljujući odličnoj saradnji sa rukovodstvom MZ Novi Zavoj mnogo toga urađeno i radi se u ovom naselju. Gradonačelnik Vasić je izneo ocenu i da je ova građevinska sezona veoma uspešna i da se radi ravnomerno u gradu i selima.

-To je neki mali kružno put oko centra MZ Novi Zavoj. Urađeno je oko 500 metara novog asfalta a vrednost investicije je oko 12 miliona dinara. Sa Mesnom zajednicom ćemo sarađivati i dalje, ima još problema, treba da se rade trotoari duž Gradašničkog puta kako ljudi ne bi išli ulicom. Naredne godine ćemo uraditi tu trotoare, deo puta u Gradašnici će se asfaltirati, u toku naredne nedelje će se asfaltirati i u Gradašnici. U svakom delu grada nešto radimo. Ova građevinska sezona koja se privodi kraju je dosta uspešna, ima doduše još značajnih radova poput asfaltiranja Berilovačkog puta, zamene vodovodne mreže u Poljskoj Ržani od centra sela ka Trnjani i da se to nakon toga asfaltira, a u selu Krupac nas očekuje asfaltiranje velike deonice puta. Takođe, u naselju Prčevac, ulice Midžorska i Lužnička su u postupku javne nabavke i siguran sam da će i to biti urađeno ove godine-kazao je Vasić.

Predsednik MZ Novi Zavoj Zoran Pejčić kazao je da je prezadovoljan saradnjom sa Gradskom upravom. 

-Sva obećavanja koja smo dobili još pre izbora su ispunjena. Ovaj mali kružni put je od velikog značaja za meštane ovog dela grada. U narednom periodu planiramo da uradimo Gradašnički put – trotoar, projekat se već pravi, osvetlili smo i groblje, postavili smo i crkvicu a naredne godine planiramo da radimo još neke ulice koje su u lošem stanju-kazao je Pejčić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker