Lokalna samouprava

Vasić: Veći broj prvaka u Pirotu. Mnoge škole obnovljene. Izdvojeno 150 miliona dinara za obrazovanje

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić povodom početka nove školske godine kazao je da raduje podatak da je ove godine u prvi razred krenuo veći broj mališana nego prošle.

-Prošle godine je bilo 389 prvaka, ove 429 đaka prvaka. Nadam se da će svi biti zadovoljni uslovima, mnoge škole su obnovljene, mnoge ćemo obnavljati i raditi. Konkretno ova škola “Osmi septembar” je gotovo kompletno obnovljena, a ostalo je još 50-ak miliona dinara ulaganja u završetak fasade, obnovu toaleta i završetak dvorišta. Sve ostale škole su u vrlo dobrom stanju, mnoge srednje škole ćemo raditi. Ove godine smo izdvojili 180 miliona dinara za funkcionisanje osnovnog i srednjeg obrazovanja, i još otpilike toliko za predškolsko obrazovanje. Radili smo i seoske škole, u Izvoru, uskoro u Malom Suvodolu će se potpuno obnoviti škola, radili smo i druge škole tako da je zaključak da deca borave u dobrim uslovima i da nastavnici rade u dobrim uslovima-kazao je Vasić.

Direktorka škole Olgica Najdanović kazala je da je ova škola ove godine upisala 146 učenika, a u matičnoj školi 129 što je više nego dovoljno za pet odeljenja koliko smo imali i prošle godine.

-Sigurna sam da ćemo opravdati poverenje roditelja a svi uslovi za početak školske godine su ostvareni-kazala je direktorka Najdanović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker