Lokalna samouprava

Uz pomoć države rekonstrukcija vrtića Prvomajski cvet. Gase se liste čekanja

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić nakon potpisivanja ugovora o realizaciji projekta rekonstrukcije vrtića “Prvomajski cvet” sa ministarkom bez portfelja Slavicom Djukić Dejanović u Beogradu, kazao je da je Grad Pirot proteklih godina ogromnu energiju, trud i novac uložio u realizaciju brojnih mera populacione politike. Mi smo zaustavili pad nataliteta, ali to je daleko od onoga što želimo, a to je da rast nataliteta bude kontinuiran. Tu je veoma važna podrška države. Veoma je značajno da je država problem nataliteta prepoznala kao jedan od najvećih problema sa kojim se susreće naše društvo-kazao je gradonačelnik Vasić. Vasić se obratio velikom broj prisutnih u ime svojih kolega – čelnika gradova i opština u Srbiji i prezentovao mere koje Pirot preduzima kada je reč o ovom problemu, ali i zahvalio na podršci države, koja je prilikom rešavanja ovako važnih problema koji su prisutni u našem društvu, neophodna. Osim Vasića, prisutnima su se obratili i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković.

-Bez uključivanja države i snažnih finansijskih podsticaja za rađanje čini mi se da neće biti povećanja nataliteta. Mi u Pirotu pratimo broj novorođenih beba u zadnjih nekoliko godina. Zaustavili smo pad nataliteta ali naš cilj je da rast nataliteta bude kontinuiran. Ova podrška nam znači mnogo jer ćemo zajedno sa sredstvima iz lokalnog budžeta potpuno rekonstruisati jedan veoma važan objekat – vrtić Prvomajski cvet, povećati broj obuhvata dece, eliminisati liste čekanja. Trudimo se na sve moguće načine da se naši najmlađi u vrtićima i školama, koje takođe rekonstruišemo, osećaju bezbedno i imaju što bolje uslove-kazao je gradonačelnik Vasić.

Vlada Srbije je izdvojila deset miliona dinara za rekonstrukciju vrtića Prvomajski cvet, a Grad Pirot će izdvojiti dodatnih sedam miliona dinara za ovaj izuzetno važan posao.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker